Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Ereğli’de binlerce insan protesto için yürüdü
Ereğli’de binlerce insan protesto için yürüdü
 
   

     İlçedeki İş Bankası önünde akşam 21.00 sıralarında toplanan vatandaşlar, bir süre bekledikten sonra Devrim Bulvarı üzerinden yürüyüşe geçti. Yürüyüş devam ettikçe, katılan kalabalık da gittikçe arttı. Atatürk Kültür Merkezi civarına kadar yürüdükten sonra geriye doğru dönen ve Atatürk Anıtı’na yönelen grubun sayısı, binleri buldu. Yaklaşık dört bin kişilik grup yürüyüş sırasında İstiklal Marşı’nı okudu, Gençlik Marşı’nı hep bir ağızdan söyledi.
     Çeşitli pankartlar açan vatandaşlar ve gençler, ‘Atatürk Gençliği Görev Başında’, ‘Faşizme Karşı Omuz Omuza’, ‘Gün Gelecek Devran Dönecek AKP Halka Hesap Verecek’, ‘Boyun Eğme Memlekete Sahip Çık’, ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’, ‘Hükümet İstifa’, ‘Ereğli Burada Tayyip Nerede’, ‘Tayyip İstifa’, ‘Direne Direne Kazanacağız’, ‘Çapulcular Burada Tayyip Nerede’, ‘Diren Taksim Diren Gazi Parkı’, ‘Her Yer Taksim Her Yer Direniş’ sloganları attılar. Yaşlı, genç binlerce vatandaşı bir araya getiren gösteri yürüyüşüne katılan bazı kadınlar da, yanlarında getirdikleri tencere kapaklarına, ellerindeki kaşıklarla vurdu.
     Yürüyüş grubunun Atatürk Anıtı karşısındaki kavşağa geldikleri sırada, ambulansın geçmek üzere beklediğinin duyulmasıyla, grup iki yana açılarak ambulanslara yol verdi. İki ambulans grubun arasından geçti. Ardından Atatürk Anıtı önünde toplanan göstericiler, bir süre daha sloganlar attı, oturma eylemi yaptı. Fenerbahçeliler, Galatasaraylılar ve Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı’nın da katıldığı yürüyüş sırasında, Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bir olumsuzluk yaşanmaması için güvenlik önlemi aldı.
(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 » siz sayı saymayı bilmiyorsunuz yada büyüteçle bakıyorsunuz orada 1000 kişi yok siz 4000 diyorsunuz komik olmayın lütfen.Gerçi bunu yayınlamazsınız ama genede ben yazayım dedim. -   sağduyulu vatandaş / 04 Haziran 2013- 22:47
 
IP   18.191.240.80  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..
06 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, seralarında ürettiği 350 bin ata tohumu domates, biber, patlıcan ve salatalı..
04 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin toplu taşımaya yönelik İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çilek Halk Otobüsl..
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır