Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Meclis toplantısında tansiyon yükseldi!
Meclis toplantısında tansiyon yükseldi!
 
   

     Kdz. Ereğli Belediye Meclisi ikinci oturumu, Belediye Başkanı Halil Posbıyık başkanlığında gerçekleştirildi. Bir önceki günden kalan gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda Belediyeye yeni katılan mahalleler olmak üzere çalışma programlarına alınan mahallelerin asfalt çalışması sebebiyle İller Bankası’ndan kredi alınması maddesinde tartışma yaşanmaya başlandı. AKP’li Belediye Meclis üyeleri Yusuf Kalay ve Esra Alpago’nun ‘8 milyon liralık kredinin asfalt programı içine alınan bölgeler için fazla olduğunu’ söylemeleri üzerine Posbıyık, “Kredi kullanımında para belediyenin eline geçmez. Direkt müteahhide yatırılır.” sözleriyle cevap verdi. Posbıyık, buna karşılık cevap vermek isteyen AKP’li Meclis Üyesi Yusuf Kalay’a mikrofon verilmesine izin vermeyince Kalay, eylemlerde kullanılan mikrofonlu hoparlör ile konuşmak istedi. Kalay’a CHP’li Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın tepkisi sert oldu. Posbıyık, Meclis Salonu’nda Meclis üyelerine ve Meclis başkanına saygısızlık yapıldığını savundu.
     Yaşanan tartışmaların ardından 8 milyon liralık kredi için oylamaya geçilmek istendi. Bu sırada CHP’li belediye meclis üyesi Fehmi Karaaslan’ın CHP´li olmasına karşın alınan kararlara karşı gelen Fevzi Ekşi’nin tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildiğini Meclis toplantısında söylemesiyle tansiyon bir kez daha yükseldi. Bu kararın kendilerini bağlamadığını söyleyerek ayağa kalkan AKP’li Meclis üyeleri salonu terk etmek istedi. CHP’li Meclis üyelerinin de tartışmaya katılmasıyla tansiyon yükseldi. Meclis Başkanı Halil Posbıyık’ın oturumu kapatması ve salondan ayrılmasıyla tartışma sona erdi.

 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.136.22.50  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..
06 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, seralarında ürettiği 350 bin ata tohumu domates, biber, patlıcan ve salatalı..
04 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin toplu taşımaya yönelik İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çilek Halk Otobüsl..
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır