Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  “Bunlar siyasi mevtadırlar”
“Bunlar siyasi mevtadırlar”
 
   

     Posbıyık düzenlediği basın toplantısında, bazı değerlendirmelerde bulundu. CHP’den istifa ederek bağımsız kalan bazı Belediye Meclis üyelerinin, AKP’li üyelerle birlikte hareket ettiklerini iddia eden Posbıyık, şöyle dedi: “Yapılan toplantıları, Yusuf Kalay’ın Halil Bozkuş’a verdiği talimatı biliyoruz. Çünkü Halil Bozkuş ve 5 arkadaşı, artık AK Parti’nin yandaşıdır. Bunlar siyaset olarak yoklar. CHP sayesinde, bundan sonra rüyalarında dahi göremeyecekleri Belediye Meclis üyeliğine geldiler. Peki neden böyle oldu? Birden bire 4-5 adam neden ayrıldı? Şöyle bir sağınıza-solunuza bakın ve inceleyin. Sayın Halil Bozkuş devlet ihaleleri almaya başladı. Herhalde herkese vermiyorlar. Ereğli’de başka kimsenin aldığı yok. El mahkûm. Dolayısıyla finansörlük yapmak suretiyle diğer arkadaşlarını da yanına doğru çekiyor. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz. AK Parti yandaşlıkları da hayırlı olsun diyoruz. Ereğli’ye yaptıkları kötülükler de hayırlı olsun diyoruz. Ereğli’ye yaptıkları kötülükler asla halk tarafından unutulmayacak. Eğer bu yıl krediyi vermiş olsalardı, ilave işleri de yapacaktık. Biz aslında kendi yapacağımız işler için 25 milyon TL para ayırdık. Ancak sanayi siteleri olarak, Kışla ve Belen sanayi sitelerinin asfaltını dökmek zorunda değiliz. Sanayinin kendisinin döktürmesi gerekir. Ama biz programımızı yaptıktan sonra başvurdukları için, ‘Pekiyi, dökelim’ dedik. Gülüç Köprüsü’nden Bölücek’e ve Hamzafakıhlı’ya giden yolların yapılmasına yönelik talebi de kabul ettik. Yeni mahallelerdeki su ve kanalizasyon hatlarının bitirilmesinin ardından oraların da asfaltlanması isteğini kabul ettik, programa aldık. Arsa satışına karşı çıkılmasına saygı gösterdik. ‘Orayı Belediye Hizmet Alanı’na dönüştür, sana namus sözü 8 değil 10 milyon kredi, yeter ki dönüştür’ dediler. Biz de öyle yaptık. Ama o verilen sözler havada kaldı.”



     “EREĞLİ’Yİ AK PARTİ’YE TESLİM ETMEK İÇİN GAYRET EDİYORLAR”
     Belediye Meclisi’ndeki AKP’li üyelerin tutumunu eleştiren Posbıyık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunlar hizmete karşılar. Halil Posbıyık’tan çok korkuyorlar. Bugüne kadar ‘mahkemeleri var, hapse girecek, seçime giremeyecek’ diye kendi kendilerini teselli ediyorlardı. Dün müjde verdim, ‘beraat ettik’ dedik. Tahmin ediyorum ki, bu da onları rahatsız etti. Şimdi de hizmet yönünden, ‘bu kadar hizmet yaparsa Halil Posbıyık rahat kazanacak’ diye bir korku içerisine saplandılar. Bu sözlerim AK Parti grubu içindir. AKP’lileri anlıyorum, onlar siyaset yapıyorlar. CHP’nin seçimi kazanmasını istemiyorlar. Seçime 10 ay kaldı ve ellerinden geleni yapacaklar. Ama ‘40 yıldır CHP’liyim’ diyen Abdülkadir Sözer Bey, dün de Cöbekoğlu’nun isminin verilmesi için dilekçe vermiş. Sen CHP’li değilsin ki, yandaşsın. Bunlar siyasi mevtalardır. Açıkça ilan ediyorum. 20 senedir çok siyasi mevta verdik. Yanlış yapanlar siyasi mevta oldular. Bu altı adam da, siyasi mevtadırlar. Bunlar utanç duyacaklar, halkın yüzüne bakamayacaklar. Çünkü bunların meselesi Halil Posbıyık değil, ‘CHP Belediye Başkanlığını kazanmasın, AK Parti Belediye Başkanlığını kazansın’ diye ellerinden geleni yapıyorlar. Ereğli’yi AK Parti’ye teslim etmek için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Yazık diyorum. CHP’nin oylarıyla oraya geleceksin, ondan sonra CHP’nin yoluna engel çıkarmak için elinden gelen gayreti göstereceksin. Türkiye’de bunun örneği yok.”

     “CANDAN’LA ARAMIZI AÇMAYA ÇALIŞIYORLAR”
     Belediye Meclisi’nden kredi kararı çıkmadığı için, programa ekledikleri ilave asfaltlamaları ve çarşının üzerinin kapatılması işini yapamayacaklarını anlatan Posbıyık, şöyle devam etti: “AKP grubu devamlı huzursuzluk çıkarmaya çalışıyor. Bir orman meselesi ortaya attılar. Açtıkları mahkemelerde sürekli mağlup oldukça, yeni bir türkü, orman türküsünü söylüyorlar. Ereğli ve Zonguldak orman müdürlerini sürekli taciz ediyorlar. Forteks ve Sakindere bölgelerinin orman arazisi olduğunu, burada oturan vatandaşların tapularının iptal edilmesi gerekiyormuş. Vatandaştan ne istiyorsunuz? İnsanlar 1972’den beri burada oturuyorlar. Sürekli ‘Bunların tapuları yok’ diye basına demeç veriyor, müdürlere baskı yapıyorlar. Buradan nema çıkaracaklarını sanıyorlar. Ercan Candan ile aramda bir mesele yok ama Halil Posbıyık ile Ercan Candan’ın arasını açmaya çalışıyorlar. Fatih Çakır vasıtasıyla Fazlı Erdoğan, benim Ercan Candan ile aramı açmaya çalışıyor. Biraz da mesafe aldı, başardı. Orman konusunda onu kandırıyorlar. Buralardan 1972 yılında kadastro geçmiş. 10 yıl içinde itiraz etme hakkı var. Üzerinden 40 yıl geçmiş, itiraz yok. Böyle saçma politikalar olur mu? İller Bankası da burada iskan sahası diye planlama yapmış, imara açmış. Candan’ı kandırmaya, zor duruma sokmaya çalışıyorlar.”



     “YALI CADDESİ BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR”
     8 Haziran Cumartesi günü saat 11’de yeni terminal için temel atma töreni düzenleyeceklerini dile getiren Posbıyık, ilçedeki Yalı Caddesi’ndeki esnafın da baskı altına alınmaya çalışıldığını öne sürdü. Posbıyık, “Günlerdir her yerde direnişler oluyor. ‘Her yer Taksim, her yer direniş’ diye sesler duyuyoruz. Ereğli’nin Taksim’i de Yalı Caddesi’dir. Şu anda Ereğli’deki yetkililerin tümünün gözleri Yalı Caddesi’ndedir. Daha önce Balıkçı Barınağı’ndaki içkili lokantalara gözlerini çevirmişlerdi. Orayı hallettiler. Şimdi de Yalı Caddesi hakkında sürekli yazılar gönderiyorlar. Ön kısımdaki şeffaf yerlerin kaldırılmasını istiyorlar. Buranın trafiğe açılmasını istiyorlar. Her gün yetkililer, lokantalara giderek tacizde bulunuyorlar. Benim Taksim’im Yalı Caddesi’dir. Bu işin sonunu iyi görmüyorum. Yalı Caddesi bazı insanları rahatsız ediyor. Yalı Caddesi’ni de aynı, Balıkçı Lokantalarının akıbetine uğratmak için uğraşıyorlar. Eğer beni Devrim Bulvarı’nda bir gün, ‘Her yer Yalı Caddesi, her yer direniş’ diye bağırarak yürürken görürseniz, hiçbiriniz şaşırmayınız. Artık sabrımız taşmaya başladı.” diye konuştu.

     “ERDEMİR’E BASKI YAPIYORLAR”
     AKP’li milletvekillerinin, son günlerde sık sık ERDEMİR’i ziyaret ettiklerini anımsatan Posbıyık, “Seçime 10 ay kaldı. ‘Ereğli’de seçimi alacağız’ diyorlar. Fatih Tar’a baskı yapıyorlar. ‘Belediye Başkanına yardım etmeyeceksin’ diyorlar. ‘Fakülte ve yurt yapımı için verdiğin yerlerin protokollerini imzalamayacaksın’ diyorlar. Ve şu ana kadar da imzalamıyorlar. Neler konuştuklarını büyük ölçüde biliyorum. Yeri ve zamanı geldikçe açıklayacağım. Başka sıkıntıları da var. ERDEMİR’de AKP’liler yönetimde yer alsın istiyorlar.” dedi. ERDEMİR’in, Erdemirspor’dan mali desteğini çekmesini de değerlendiren Posbıyık, “Erdemirspor kapatılamaz. Karabük Demir Çelik Fabrikaları, ERDEMİR’in beşte biri kadar ama Süper Lig’de takım koşturuyor. Her yıl 10-20 trilyon para veriyor kulübüne. Erdemirspor’un kapatılmasına şiddetle karşıyız. Spor anlamında Ereğli’ye yapılan en büyük kötülüktür. Erdemirspor da benim takımım, Ereğli Belediyespor da benim takımımdır. Eğer Erdemirspor tesislerinden çıkarılırsa, Ereğli Belediyespor’un tesisleri Erdemirspor’un emrindedir. Ortaklaşa kullanabiliriz. Bunun için protesto yapılacak protestoya, direniş yapılacaksa direnişe hazırız.”
(ereglibulteni)
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   18.116.19.17  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..
06 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, seralarında ürettiği 350 bin ata tohumu domates, biber, patlıcan ve salatalı..
04 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin toplu taşımaya yönelik İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çilek Halk Otobüsl..
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır