Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Ereğli’ye yeni modern terminal için temel atıldı
Ereğli’ye yeni modern terminal için temel atıldı
 
   

     Belen Sanayi Sitesi karşısında Belediye tarafından kamulaştırılan alanda bölgenin en modern şehirlerarası terminalinin yapımına başlandı. Batı Karadeniz’in en modern terminali diye adlandırılan binanın temel atma törenine Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Ereğli TSO Meclis Başkanı Faruk Yazıcı ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşunun ardından hep birlikte seslendirilen İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık yaptı. Posbıyık terminal hakkında teknik bilgiler verirken, terminalin Ereğli ve bölge halkına hayırlı olmasını diledi.
     Posbıyık, şöyle konuştu: “Ereğli’yi büyütmek istiyoruz. Ereğli’yi Subaşı’na doğru büyütmek için yıllardan beri büyük bir politika izliyorum. Allah’a şükür bu politikamızda da başarılı olmaya başladık. Bunun için devlet bu bölgeye hastane, biz de terminal yapıyoruz. Kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın çağdaş bir ortamda yaşaması için Subaşı’na doğru bu çalışmalarımız devam edecek. Bu tür törenlerimiz devam edecek. Ereğli’de birçok alanda yatırım atağına geçtik. İddia ediyorum, Türkiye’de vilayet bazında 25 milyon lirayı net olarak ortaya koyarak böylesine büyük projeleri yapabilecek başka belediye düşünemiyorum. Ereğli Belediyesi’nin hiçbir yere borcu yok. Ereğli’yi işsizlik ve ekonomik yönden de iyi noktalara getirmek için Ticaret ve Sanayi Odası ve diğer kuruluşlara belediye olarak yardım etmek suretiyle Ereğli’nin ufkunu açmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğimize herkesin inanmasını istiyorum.”



     CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ise, “Ereğli, taşkömürün bulunması ve demir-çelik fabrikasının yapılmasından sonra Cumhuriyetin sanayisini omuzlarında taşıyarak önemini daha da artırmıştır. Özellikle değerli belediye başkanımızın katkılarıyla son 20 yılında modern kentleşme olgusuyla ünü Türkiye sınırlarını aşan, kültür ve sanat festivaliyle sosyal belediyeciliğin en güzel örnekleriyle ülke için çok değerli bir kent olmuştur. Tabi son yıllarda ilçede yaşanan ekonomik sıkıntıları da biliyor ve üzüntü duyuyorum. Ancak Ereğli, geçmişte sahip olduğu potansiyeli, birikimi yetişmiş insan gücüyle bütün bunları aşabilecek, kabuğunu kırabilecek ve Türkiye’de yeniden o lider konuma gelebilecek bir kenttir. Bir kente gelenler ilk izlenimlerini tabi ki terminallerden alıyor. Bu anlamda Ereğli’nin vizyonunu tamamlayacak, kabuğunu kırarak, çok daha büyümesine katkı sağlayacak böyle bir terminalin ilçeye kazandırılmasını görmekten büyük gurur duyuyorum. Emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
     Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç da, “Bu yönde mevcut terminalin ilçeye yakışmadığını görerek, daha kullanışlı ve hizmeti daha etkin sunabilecek terminal binası yapılıyor. Kendisine bu hizmet akışında başarılar diliyoruz, Tanrı’dan kendisine yardımcı olmasını temenni ediyoruz. Hizmet eden her zaman karşılığını bulmuştur.” dedi. Ereğli Belediyesi Cenaze İşleri Müdürü Metin Avcı tarafından yaptırılan duanın ardından törene katılan protokol üyeleri, butona basarak yeni terminalin temelini attı.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.22.249.220  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..
06 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, seralarında ürettiği 350 bin ata tohumu domates, biber, patlıcan ve salatalı..
04 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin toplu taşımaya yönelik İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çilek Halk Otobüsl..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır