Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Ereğli’de tehlikeli gerginlik!
Ereğli’de tehlikeli gerginlik!
 
   

     Kdz. Ereğli’de akşam 20.00 sıralarında, her akşam Taksim Gezi Parkı’ndan başlayarak yurdun pek çok il ve ilçesine yayılan protesto eylemine destek vermek ve hükümetin politikalarına tepki göstermek isteyen bir grup, Atatürk Anıtı önünde yürüyüş yapmak üzere beklemeye başladı. Yaklaşık 20 kişilik grup, saat 21.00’e yaklaştığı sırada, İş Bankası önünden de AKP hükümetini destekleyen bir grubun yürüyüşe geçmesi üzerine polis tarafından uyarıldı. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri Komiser Nizam Balkan, burada toplanan vatandaşlara, karşıt görüşlü bir grubun da İş Bankası önünden yürüyüşe geçtiklerini ve Atatürk Anıtı önüne geleceklerini belirterek, bir tatsızlık yaşanmaması için dağılmaları çağrısında bulundu. Polislerin uyarısı üzerine, vatandaşlar dağılırken, AKP hükümetini destekleyen grup İş Bankası önünden Devrim Bulvarı güzergahından yürüyerek, ellerindeki Türk bayrakları ve sloganlar eşliğinde Atatürk Anıtı önüne geldi. ‘Vatandaş burada, çapulcular nerede’, ‘Recep Tayyip Erdoğan’, ‘Dik Dur Eğilme Ereğli Seninle’ sloganları atan ve tekbir getiren gruptakiler, burada bir basın açıklaması da yaptı.
     Kdz. Ereğli Gençlik Platformu adına konuşan Ahsen Yazıcı, “Yaklaşık 20 gündür ülkemizde yaşanan eylemlere hepimiz şahit olduk. Biz Ereğli’de 20 gündür bu eylemlere hiçbir şekilde bir müdahalede bulunmadan, buraya gelip demokratik hakkımızı kullanmak istedik. Ancak provoke etmeye çalıştılar. Biz şimdiye kadar kimseyi provoke etmedik, etmeyeceğiz de… Çünkü biz ülkesine bağlı gençleriz.” dedi. Gezi Parkı eylemlerine katılan halkı kullanmak isteyen marjinal grupların olduğunu ifade eden Yazıcı, “Demokratik hakkını kullanarak yürüyüş yapan, kırıp-dökmeyen, polise-askere saldırmayan halkımıza saygımız sonsuzdur. Her hükümetin olduğu gibi, AK Parti’nin de yanlışları olmuştur ve olacaktır da… Ancak bu yanlışları düzeltmenin yolu, birlik ve beraberlik içinde olmaktır. Konuşmak yerine ülkeyi iç savaşa sürükleyen bir tutum içerisine girilmesi kabul edilebilir bir durum değildir.” şeklinde konuştu. Ereğli’deki eylemlere liderlik eden bazı kişilerin eski hükümlü ve vatan hainliğiyle damgalanmış kişiler olduklarını savunan Yazıcı, “Halkı kandırarak sokağa döken bu kişilere karşı son uyarımızdır. Uyarılarımızın dikkate alınmaması halinde bu bireylere karşı tavrımız çok daha farklı olacaktır.” dedi. Yaklaşık 50 kişilik grup, basın açıklamasının ardından oturma eylemi yaptı.
     Ardından, İş Bankası önünde toplanan Gezi Parkı protestolarına destek veren ve hükümete tepki gösteren yaklaşık 200 kişilik bir grup da yine Devrim Bulvarı üzerinden, ellerindeki Türk bayrakları ve sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Vatandaşların, Atatürk Anıtı önündeki grupla bir araya gelmemeleri için, yürüyüş güzergahı olarak Sahil Bandı kullanıldı. Ancak vatandaşların, İskele Camii önünden geçtikleri sırada, Atatürk Anıtı önünde bekleyen grup da ayağa kalkınca, karşılıklı sloganlar atıldı. Sahil Bandı boyunca yürüyen eylemciler, Bozhane’deki sahne önünde saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı’nı okudu. İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polisler, yürüyüşler süresince herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için güvenlik önlemi aldı.
(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   3.149.26.176  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..
06 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, seralarında ürettiği 350 bin ata tohumu domates, biber, patlıcan ve salatalı..
04 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin toplu taşımaya yönelik İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çilek Halk Otobüsl..
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır