Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Ereğli’nin kurtuluşunun 93. yıl dönümü kutlandı
Ereğli’nin kurtuluşunun 93. yıl dönümü kutlandı
 
   

     Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Dz. P. Alb. Bahadır Yalçın ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın, Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Bu esnada Türk bayrağı göndere çekildi. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında, Ereğli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü kıvançla kutladığını belirtti. Ereğli’nin, 8 Haziran 1920’de Fransızlar tarafından işgal edildiğini hatırlatan Posbıyık, şunları kaydetti: “Bu işgale, halkıyla beraber, omuz omuza ve yürek yüreğe direniş gösteren ve başka bir devletin gölgesi altında yaşamaya asla tahammül etmeyeceği gerçeğini ortaya koyan Karadeniz Ereğli, sadece on gün sonra işgalden kendisini kurtaran ilk ilçe olmuş ve Türk tarihinde ayrı bir yer elde etmiştir. 18 Haziran 1920 tarihinde düşman işgalinden kurtulan Ereğli, bu işgalden sadece sekiz ay sonra da 9 Şubat 1921’de Alemdar Gemisi ve onun kahraman mürettebatı ile bir başka tarihi destana daha imza atmıştır. Kurtuluş Savaşımızın tek deniz savaşını Karadeniz Ereğli açıklarında veren Alemdar, günümüze destan olarak gelen mücadelesi sonrasında da işgal devletlerine karada olduğu gibi denizde de hiç unutamayacakları bir yenilgi tattırmıştır. Rusya’ya taşınan askeri malzeme yüklü gemilere rehberlik eden Alemdar, Rum çeteleriyle verdiği mücadelelerle de topraklarımızın nefes almasında önemli bir paya sahip olmuştur. Şanlı tarihi ile de önemli bir yere sahip olan, bu tarihe kentimizin isimlerini altın harflerle yazdıran Nimet Hocaların, Recep Kahyaların ve tüm Ereğlili Kuva-yi Milliyecilerin torunlarısınız. Atalarınızla övününüz. Bu vatan evlatlarıyla, kahramanlarla her zaman iftihar ediniz ve onları asla ama asla unutmayınız.”
     Törende Ereğli Belediyesi Halk Oyunları Ekibi İzmir yöresine ait halk oyunlarını sergiledi. Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibi de Kars yöresiyle ilgili folklor gösterisi gerçekleştirdi. İlçede düzenlenen şiir okuma yarışmasında birinci olan öğrenci, ‘Kurtuluşta Ereğli Türküsü’ adlı şiiri seslendirildi. Program, ilk ve orta dereceli okullar arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.226.28.197  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..
06 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, seralarında ürettiği 350 bin ata tohumu domates, biber, patlıcan ve salatalı..
04 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin toplu taşımaya yönelik İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çilek Halk Otobüsl..
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır