Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Maksude Hoca son yolculuğuna uğurlandı
Maksude Hoca son yolculuğuna uğurlandı
 
   

     Bir süredir sağlık sorunları yaşadığı bilinen ve dün akşam evinde hayata veda eden eski Ereğli Lisesi Müdürü, tarihçi-şair ve yazar Maksude Çubukçu için, Ereğli Lisesi önünde tören düzenlendi. Törene, dört yılı aşkın süredir özgürlüğünden yoksun olan, Maksude Çubukçu’nun öğrencilerinden CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı temsilen kardeşi Osman Haberal, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, eski AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Çubukçu’nun yakınları-dostları, öğrencileri ve sevenleri katıldı.
     Burada düzenlenen törende konuşan Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, eğitim camiası ve Zonguldak adına üzüntü duydukları bir günü yaşadıklarını belirtti. Kılıç, “Gittiği yerde, dünyada yetiştirdiği öğrencilerin yaptığı eğitime katkıların mükâfatını ve güzel sonuçlarını görmesini diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun.” dedi. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise, Maksude Çubukçu’nun ülkede binlerce öğrenci yetiştiren, bölgede sevilen ve sayılan bir eğitimci olduğunu vurguladı. Posbıyık, şöyle dedi: “Türkiye’de sayılı insanlar yetiştirdi. Onlarcasını sayabiliriz. Prof. Dr. Mehmet Haberal da öğrencisiydi. Köksal Toptan’ı aradık, yurtdışında olduğu için katılamadı. Sadece ikisini sayıyorum ama devlete, millete, ülkeye çok hayırlı evlatlar yetiştirdi. Örnek bir öğretmen, örnek bir insandı. Sevecen, herkese sevgisini gösteren, kültüre son derece önem veren, Ereğli’ye büyük katkıları olmuş birisiydi. Bu dünyada çok iyi işler yaptığına, çok değerli insanlar yetiştirdiğine, çok güzel dostluklar kurduğuna inanıyorum. Allah ona rahmet eylesin, nur içinde yatsın diyor, saygıyla önünde eğiliyorum.”
     Törende, Çubukçu’nun özgeçmişi de okunurken, yetiştirdiği bazı öğrencileri öğretmenleri Maksude Çubukçu ile ilgili anılarını paylaştı. Ereğli Lisesi önündeki törenin ardından Bozhane Camisi’ne getirilen Çubukçu’nun naaşı, ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.
(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 » 1971 yilinda benim okul mÜDÜrÜm idi ALLAHTAN RAHMET DILIYORUM AILESINE BAŞ SAĞLIĞI DILIYORUM MEKANI CENNET OLSUN -   hasanbodur / 28 Haziran 2013- 16:07
 » saygı değer hocama allahtan rahmet diliyorum.mekanı cennet olsun
hepimizin başı sağ olsunnn.. -   necdet kahraman / 22 Haziran 2013- 20:36
 
IP   18.191.236.174  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır