Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Maksude Hoca son yolculuğuna uğurlandı
Maksude Hoca son yolculuğuna uğurlandı
 
   

     Bir süredir sağlık sorunları yaşadığı bilinen ve dün akşam evinde hayata veda eden eski Ereğli Lisesi Müdürü, tarihçi-şair ve yazar Maksude Çubukçu için, Ereğli Lisesi önünde tören düzenlendi. Törene, dört yılı aşkın süredir özgürlüğünden yoksun olan, Maksude Çubukçu’nun öğrencilerinden CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı temsilen kardeşi Osman Haberal, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, eski AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Çubukçu’nun yakınları-dostları, öğrencileri ve sevenleri katıldı.
     Burada düzenlenen törende konuşan Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, eğitim camiası ve Zonguldak adına üzüntü duydukları bir günü yaşadıklarını belirtti. Kılıç, “Gittiği yerde, dünyada yetiştirdiği öğrencilerin yaptığı eğitime katkıların mükâfatını ve güzel sonuçlarını görmesini diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun.” dedi. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise, Maksude Çubukçu’nun ülkede binlerce öğrenci yetiştiren, bölgede sevilen ve sayılan bir eğitimci olduğunu vurguladı. Posbıyık, şöyle dedi: “Türkiye’de sayılı insanlar yetiştirdi. Onlarcasını sayabiliriz. Prof. Dr. Mehmet Haberal da öğrencisiydi. Köksal Toptan’ı aradık, yurtdışında olduğu için katılamadı. Sadece ikisini sayıyorum ama devlete, millete, ülkeye çok hayırlı evlatlar yetiştirdi. Örnek bir öğretmen, örnek bir insandı. Sevecen, herkese sevgisini gösteren, kültüre son derece önem veren, Ereğli’ye büyük katkıları olmuş birisiydi. Bu dünyada çok iyi işler yaptığına, çok değerli insanlar yetiştirdiğine, çok güzel dostluklar kurduğuna inanıyorum. Allah ona rahmet eylesin, nur içinde yatsın diyor, saygıyla önünde eğiliyorum.”
     Törende, Çubukçu’nun özgeçmişi de okunurken, yetiştirdiği bazı öğrencileri öğretmenleri Maksude Çubukçu ile ilgili anılarını paylaştı. Ereğli Lisesi önündeki törenin ardından Bozhane Camisi’ne getirilen Çubukçu’nun naaşı, ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.
(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 » 1971 yilinda benim okul mÜDÜrÜm idi ALLAHTAN RAHMET DILIYORUM AILESINE BAŞ SAĞLIĞI DILIYORUM MEKANI CENNET OLSUN -   hasanbodur / 28 Haziran 2013- 16:07
 » saygı değer hocama allahtan rahmet diliyorum.mekanı cennet olsun
hepimizin başı sağ olsunnn.. -   necdet kahraman / 22 Haziran 2013- 20:36
 
IP   3.143.214.56  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Mayıs 2024
Türkiye’nin en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir, üretimi, yatırımları ve yarattığı istihd..
17 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi’ne bağlı ocakta eksi 540 kodunda, hazırlık çalışma..
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır