Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Çimenoğlu arıtma sistemi çalışmalarını inceledi
Çimenoğlu arıtma sistemi çalışmalarını inceledi
 
   

     Beraberinde Su ve Kanalizasyon Hizmetleri Müdürü Turgay Yazgan ve birimde görev yapan teknik personelle birlikte, açıkta bulunan platforma tekneyle ulaşan Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, deşarj borularının deniz altında açılan kanallara döşeme çalışmalarını takip etti. Yüklenici firma yetkililerinden de bilgi alan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, ‘denizden kum alınıyor’ iddialarına da atıfta bulunarak, “Görüldüğü gibi buradan kum alınıyor. Deniz altındaki kum hava makineleriyle sağa sola püskürtülmek suretiyle, deşarj borularının döşeneceği kanallar açılıyor.” dedi.
     Bütün ilçenin kanalizasyonunun Alaplı deresine aktığını ifade eden Çimenoğlu, şöyle devam etti: “Biz her zaman söylüyoruz, Alaplı Deresi’ni en fazla kirleten etkenin Alaplı Belediyesi olduğunu. Bu dereyi biz kirletiyoruz. Kapalı Pazaryeri Mevkii’ne kadar Alaplı Deresi’nin rengi normal iken, bu mevkiden derenin denizle birleştiğini noktaya kadar derenin renginin çok kötü olduğunu görebiliyoruz. Alaplı’nın kanalizasyonu Alaplı Deresi’ne aktığı için haliyle dere de kirleniyor. Bunun için İller Bankası ile beraber 5 milyon lira bedelli bir proje yaptık. Bu proje inşaatının bedelinin yüzde 50’sini devlet karşılıyor, yüzde 50’sini de taksitler halinde Belediyemiz ödüyor. İnşaat çalışmaları deniz ve kara aşaması olarak başladı. Kara çalışması hatlar döşenmek suretiyle tamamlandı. Sadece, İncivez Deresi’nin hattı bağlanacak. Deniz aşamasında da çalışmalar başladı. Kıyıdan 1900 metre mesafe ve -19 metre koduna deşarj boruları döşeniyor. Ön arıtmadan geçen atık sular, bu şekilde 1900 metre uzakta -19 metre koduna deşarj edilecek. Deniz çalışmalarıyla ilgili imar planlarımızı hazırladık, onayını bekliyoruz. Deniz çalışması için de gerekli izini aldık. Burada görüldüğü gibi denizin dibinden kesinlikle kum alınmıyor. Hava püskürtme makinesiyle, kum yanlara doğru püskürtmek suretiyle boruların döşeneceği yaklaşık 2,5 metre derinliğinde bir kanal açılıyor. Bu kanala borular döşenecek ve üstü kapandıktan sonra denizdeki çalışmalar tamamlanacak. Bu çalışmaların da yaklaşık 2-3 ay süreceğini tahmin ediyoruz. Bu işte emeği geçen başta Meclis Başkanımız ve Zonguldak Milletvekilimiz Köksal Toptan olmak üzere, Zonguldak Milletvekillerimiz Ercan Candan ve Özcan Ulupınar’a, Valimize, Kaymakamımıza ve tüm bürokratlarımıza ve yüklenici firmaya Alaplı halkı adına teşekkür ediyoruz. Bu çalışmaların tamamlanıp, sistemin hizmete girmesinden sonra artık Alaplı Deresi kirlenmeyecek ve kanolarla gezinti yapılabilecek bir yer olacak. Sahillerimiz çok daha temiz olacak.”
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.149.214.32  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Mayıs 2024
Türkiye’nin en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir, üretimi, yatırımları ve yarattığı istihd..
17 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi’ne bağlı ocakta eksi 540 kodunda, hazırlık çalışma..
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır