Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Ereğli’de denize giren çocuk boğuldu
Ereğli’de denize giren çocuk boğuldu
 
   

     Düzce’nin Yığılca ilçesinden dayısı Şaban Sağlam ve amcası Muhsin Öztürk ile gezmek için Ereğli’ye gelen 14 yaşındaki Emre Öztürk ilçedeki Plajlar Mevkii’ndeki Mevrealtı’nda denize girdi. Denizde bir süre yüzen Emre Öztürk, olumsuz hava koşulları nedeniyle oluşan dalgalara ve akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Durumu fark eden çevredeki vatandaşların uyarısıyla olay yerine gelen dalgıçlar, kısa sürede buldukları Öztürk’ü kıyıya çıkardı. Bu sırada olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından Emre’yi hastaneye kaldırdı. Hastanede hayata döndürülmek için çaba gösterildiyse de Öztürk, kurtarılamadı. Olayı duyan yakınları hastaneye geldiğinde durumu öğrence gözyaşlarını tutamadı. Jandarma ekipleri de olayla ilgili araştırma başlattı.
     Diğer yandan denizde bir başka kişinin daha boğulduğu haberinin gelmesi üzerine olay yerine dalgıçlar ve sahil güvenlik ekipleri çağırıldı. Hazırlıklarını tamamlayan dalgıçlar, suya dalış yaparken jandarma ekipleri de kıyıdan araştırma yaptı. Ekiplerin yaptığı yaklaşık 1 saatlik çalışma sonrasında kayıp kişinin izine rastlanamadı. Bu arada, Erdemir ve Ereğli Belediye Plajları’ndan sonraki sahil kesiminde denize girmeyi uygun gören vatandaşların tehlike yaşamaması için gün boyu bölgede devriye gezen Jandarma ekipleri uyarılarda bulunuyor.
     Ekipler, özellikle hava koşullarının müsait olmadığı ve denizin dalgalı olduğu dönemlerde, vatandaşların denize girmemesi için megafon aracılığıyla anonslar yapıyor. Ancak, Jandarma’nın tüm uyarılarına rağmen çok sayıda vatandaş aldırış etmeden denize girmeyi sürdürüyor. Yetkililer, bu gibi durumlarda yapılan uyarılara mutlaka uyulması ikazında bulunurken, uyulmadığı durumlarda ise bu gibi olumsuzluklar yaşanabildiğine dikkat çekiyor.

 
 
Yorumlarınız
 » Merve Ağzı denilen bölgede derenin denize döküldüğü yerde zman zaman kum alma çalışmalarından dolayı da tehlikenin büyütülmesi sonucu RİP akıntıları ÖLÜMLE sonuçlanan kazalara sebep oluyor. Bu bölge kordon altına alınarak denize girmeler önlenmelidir. -   İSMAİL DEMİREL / 01 Temmuz 2013- 10:50
 
IP   18.191.211.66  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır