Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Kabotaj Bayramı törenle kutlandı
Kabotaj Bayramı törenle kutlandı
 
   

     Ereğli Kaymakamlık binası önünde düzenlenen törende, Atatürk büstüne, İlçe Liman Başkanlığı, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanlığı ile ERDEMİR Liman Müdürlüğü adına çelenkler konuldu. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunduğu törende, Kabotaj Bayramı kapsamında düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinciliği elde eden kompozisyonu öğrenci Gizem Nur Pehlivanoğlu okudu. Ereğli Liman Başkanı Ahmet Turgay Okur, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı’nın (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization UNESCO) 2013’u ´Piri Reis Yılı´ ilan ettiğini hatırlatarak Piri Reis’in yaşamına ilişkin bilgiler verdi.
     Okur, Türk denizciliğini yöneten, yönlendirenler olarak Türkiye’yi ‘Deniz Ülkesi’ konumuna taşıma hedefini sürdürdüklerini belirterek, şunları ifade etti: “Bu süreç elbette kolay olmayacak. Fırtınalı ve zor bir süreç bizi bekliyor. Ancak denizden gelen yaşam enerjisi ile dolup taşan ülkemiz ve biz denizcilik çalışanları olarak uygarlığın bu mavi boncuğunu yakasında gururla taşımaya tam yol devam edeceğiz. Bu istek ve arzumuz Cumhuriyetimizin 2023 vizyonu dahilinde en son gerçekleştirilen ulaştırma şurasında da dillendirilen, ‘Dahil taşımacılıkta deniz yolu payının yüzde 3’lerden yüzde 15’lere çıkartılması hedefiyle de açıkça ortaya koymuştur. Deniz ve denizciliğe verilecek önem ölçüsünde Türkiye Cumhuriyeti büyüyecek ve güçlenecektir. Biz denizciler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘En güzel coğrafi vaziyette ve üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye, endüstrisi ticareti ve sporu ile en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir…’ ifadeleri doğrultusunda hareket etmekteyiz. Biz, Karadeniz Ereğlililer olarak denizi en iyi şekilde kullanan, denizden fayda sağlayan, denizi seven ve denizci ülke, denizci devlet, denizci millet olma yolunda çok yol alacağımız inancını taşıyorum.”
     Törene, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Deniz Piyade Albay Bahadır Yalçın, Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Özkan Özyağcı, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Grup Limanlar Yönetim Direktörü Tunca Özenci, ERDEMİR Liman Müşteri İlişkileri Yöneticisi Serter Makaracı, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Doğru, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, Hatice Erdem Denizcilik Anadolu Lisesi Müdürü Yaşar Yavuzdeğer, CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, bazı daire müdürleri, askeri ve sivil erkan katıldı. Buradaki törenin ardından protokol üyeleri, sahilde denize çelenk bırakma etkinliğine katıldı. Denize bırakılan çelenk sırasında limandaki gemiler sirenlerini çaldı, bazı balıkçı tekneleri ise liman içinde tur attı.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.17.162.247  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır