Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Eski sıraların onarılması tasarruf sağlayacak
Eski sıraların onarılması tasarruf sağlayacak
 
   

     İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullardaki bin 500 arızalı sıra için Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında bir proje hayata geçiriliyor. Buna göre Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mesleki Eğitim Merkezi ile düzenlenen ‘İlimizdeki Tüm Okul Sıra Donatım Malzemelerinin Tamir, Bakım ve Onarım Kursu Projesi’ 1 Temmuz – 30 Eylül arasında uygulanacak. 10 kursiyerin istihdam edildiği projenin tanıtım toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Yılmaz, Esnaf Sanatkârları Odası Başkanı Muharrem Coşkun, Zonguldak İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Hayri Bulazar, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Kadriye Çontay ve çalışanlar katıldı. Normalde 300 TL’ye satın alınan bir adet yeni sıra bakım onarım projesi sayesinde 62 TL’ye mal oluyor. Toplamda 1500 sıra 450 bin TL’ye satın alınabilirken, bakım onarım projesiyle 94 bin liraya mal ediliyor. Böylece 356 bin TL devletin kasasında kalıyor.
     Zonguldak Meslek Eğitim Merkezi’nde gazetecilere açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, “365 gün işler devam ediyor. Bu projemize büyük önem veriyoruz. 1 Temmuz-30 Eylül arasında 10 kursiyer burada bizim eski sıralarımızı tamir edecek. Yenileyip tekrar okullarımıza geri dönüşümü sağlanacak. Baktığınız zaman üçte iki kâr oranıyla sıralarımız hem atıl durumdan kurtulmuş olacak hem de yenilenip okullarımıza geri dönüşü olacak. İnşallah memleketimize katma değer olur. Ayrıca 4 ay boyunca 10 aileye de maaş girmiş olacak. Ülkemize ve kentimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. Daha sonra Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü bahçesinde toplanan eski sıraların bakım tamir ve boyama işlemi tanıtıldı. Sıraların onarım işini yapan genç kursiyerler de projeden oldukça memnun. Kendilerinin de bir zamanlar bu sıralarda oturduklarını kaydeden işçilerden Hamza Altıntaş, şunları söyledi: “Özellikle köy okullarından gelen eski sıralar, çeşitli istasyonlardan geçerek tekrar yapılandırıp okullara yeni bir şekilde gönderiyoruz. Bizim için çok iyi bir şey. Sonuçta biz de o sıralardan geçtik. Sıraları yenileyerek çocukların eğitimine yardımcı olabilmek bizi mutlu ediyor.”
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.188.175.182  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır