Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Belediye Meclisi’nde gündem tartışması
Belediye Meclisi’nde gündem tartışması
 
   

     3 Temmuz Çarşamba günü yeterli çoğunluk sağlanamadığı için 4 Temmuz Perşembe günü toplanan Meclis’e ek gündem ve gündem maddeleri üzerinde yapılan tartışmalar damgasını vurdu. Yoklamanın ardından toplantı yeter sayısının olduğunu söyleyen Posbıyık, ek gündem maddelerini aldı. AK Parti grubu ve bağımsız üyelerden gelen ek gündem önerilerini alan Posbıyık, önerileri okuduktan sonra, “Mevcut öneriler biri dışında kanuna aykırıdır. Bu nedenle oylama yapmaksızın gündeme almayacağım.” dedi. AK Partili Yusuf Kalay, Esra Alpago ve bağımsız üyeler Nejat Bakan, Halil Bozkuş ve Fevzi Ekşi, Meclis başkanının önerilerin kanuna uygunluğunu denetleme yetkisinin olmadığını, gündeme alınıp alınmaması için oylamaya sunmakla görevli olduğunda ısrar ederek tepki gösterdiler. CHP’li Belediye Başkanı Halil Posbıyık, gösterilen tepkilere rağmen, mevcut önerileri dışarıda tutarak gündem maddelerini oya sundu. Yapılan oylamada, oy çokluğuyla gündemin kabulü reddedildi.
     Posbıyık, ana gündemin önceden belirlendiğini, oylamayla ancak yeni gündemin reddedilebileceğini dolayısıyla gündemin görüşülmeye geçilmesi gerektiğini iddia etti. Muhalefetin yoğun itirazları sonucu, “Yaptığınız öneriler kanun dışıdır. Sırf bugün çoğunluktasınız diye ve benimle yollarınız ayrıldı diye 1880’den beri demokratik bir şekilde işlemiş Ereğli Meclisi’ne bu kötülüğü yapmayın. Şerhimi düşerek önerilerinizi oylatacağım. Ama sorumluluk size ait, sizden tekrar rica ediyorum, kin ve nefretle hareket ederek meclisi bu yanlışa sürüklemeyin.” şeklinde konuştu. Posbıyık konuşmanın ardından, AK Parti grubu ve bağımsız üyelerce yapılan önerileri oylamaya sundu. Oylama neticesinde, meclis gruplarının dağılımında yaşanan değişimden dolayı meclis ihtisas komisyonlarının yeniden seçilmesi, sosyal kültürel alan olarak düzenlenen ve yapımı devam eden ticaret merkezine taşınacak olan mevcut pazar yeri alanının imar planında yeniden pazar yeri olarak düzenlenmesi, meclis görüşme kayıtlarının 6 ay saklanması ve bazı imar planı tadilatlarının gündeme alınması oy çokluğuyla kabul edildi.



     Posbıyık, bu aşamada, AK Partili Yusuf Kalay’ın meclis ihtisas komisyonlarının seçimi önerisinin ilk gündem maddesi olarak görüşülmesi önerisini de dikkate almayarak, toplantıya beş dakika ara verdiğini söyledi. Yaklaşık yarım saatlik aradan sonra kürsüye gelen Posbıyık, başka bir açıklama yapmadan, “Görüşmelerde yaşanan gerginliklerden dolayı, meclis toplantısını 7 Temmuz Pazar gününe erteliyorum” diyerek, CHP’li meclis üyeleriyle toplantıyı terk etti. Kalay ise toplantının ertelenemeyeceğini ifade ederek, “Tüzükte meclis başkanının acil durumlarda toplantıyı terk etme hakkı vardır. Ancak bu durumda toplantı yönetimini ikinci başkana devreder ve toplantı devam eder. Fakat şu an ikinci başkan da toplantıyı terk etti. Bu tamamen tüzüğe aykırıdır. Kaldı ki neden pazar günü. Sanırım izindeki arkadaşlarını çağırarak çoğunluk sağlamaya çalışacak.” eleştirisinde bulundu. Kalay, yaşanan durumu ilgili makamlarla görüşerek hukuksuzluğun giderilmesine çalışacaklarını, öncelikle Ereğli Kaymakamı ile görüşerek durumu aktaracaklarını sözlerine ekledi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.15.219.217  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır