Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  ‘Hediye kazandınız’ diyerek dolandırıyorlar
‘Hediye kazandınız’ diyerek dolandırıyorlar
 
   

     İlçeye bağlı Ormanlı beldesinde ikamet eden gurbetçi Şerafettin Uludağ (68), geçtiğimiz gün sabah saatlerinde kapılarının çaldığını ve ismini bilmedikleri bir kişinin, “Ereğli’de yeni işyeri açıyoruz. Mevlidimize davetlisiniz. Hediye kazandınız” diyerek kendisine bir paket uzattığını anlattı. Türk insanının misafirperver olması vesilesiyle gelen kişiyi kabul ettiklerini ifade eden Uludağ, paketi henüz açmaya başladığında ise meçhul kişinin bir kağıt uzatarak, “Teslim ettiğimize dair imzalar mısınız” demesi üzerine kağıdı imzaladığını belirtti.
     Uludağ, bundan sonra yaşadıklarını şöyle anlattı: “Bu sırada bir başka kişi de elinde paketlerle evimizin kapısına geldi. Üzerlerinde elektrikli süpürge ile mutfak robotu resmi bulunan paketleri bıraktıktan sonra, bunların bedelinin bin 200 lira olduğunu, bir miktar peşin verip, veremeyeceğimizi sordular. Önce vermek istemediysem de tehditvari ısrarları üzerine 200 lira verdim. Ardından da çekip gittiler. Kim olduklarını tanımadığım kişiler, daha sonra 0(5..) 458 90 48 nolu telefonla, Almanya’daki operatörlerde geçerli telefonumu arayarak, sözde kalan 1000 liralık ödemeyi peşin ödemem halinde 900 lira olarak tahsil edebileceklerini bildirip telefonu kapattılar. Yaşadığım şaşkınlıkla hemen aradıkları numaraya, ‘böyle bir talebim olmadığını, ödeme yapmayacağımı, 7 gün içinde bırakılan malların teslim hakkım olduğundan alınmasını’ içeren kısa mesaj gönderdim. Ancak bir cevap alamadım. Ben 68 yaşındayım. 2010’da uzun yıllar çalıştığım ve emekli olduğum Almanya’da beyin travması geçirmem sonrası tedavi gördüm. Halen şeker ve tansiyon hastasıyım. Yaşadıklarım sırasında sağlıklı düşünemediğim için başıma bunlar geldi. Bu durum, sağlığımın yeniden bozulmasına neden olabilir. Bu konuyla ilgili gerek Karadeniz Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı’na, gerekse İlçe Tüketici hakem Heyeti Başkanlığı’na müracaatta bulundum.”
     Diğer yandan, İlçe Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı yetkilileri, aynı konuda iki vatandaştan daha şikayet aldıklarını, vatandaşların ellerinde ‘G… Ticaret’ adına yazılı kartvizit bulunduğunu, konuyu araştırdıklarını, gerekli yasal süreci de başlattıklarını ifade ettiler.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.145.93.221  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır