Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Posbıyık: AKP’nin işi gücü engellemek, pürüz çıkarmak
Posbıyık: AKP’nin işi gücü engellemek, pürüz çıkarmak
 
   

     Sıcak asfalt çalışmalarının devam ettiği Kışla Mahallesi’nde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a Başkan Yardımcısı Nezih Anıl ve Fen İşleri Müdürü Oğuz Cömert de eşlik etti. Asfalt çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yaz mevsimi sonu itibarıyla yaklaşık 52 bin ton sıcak asfalt, 180 bin metrekare de emisyon asfalt çalışması yapılacağını bildirdi. Posbıyık, 10 Temmuz itibarıyla Kışla Mahallesi Okul Sokak ve Kışla Sokak’ta 2 bin 100 ton sıcak asfalt yapılan Kışla’da, toplam 8 bin 500 ton sıcak asfalt döküleceği bilgisini verdi. Posbıyık, şunları söyledi: “Asfalt hamlemiz başladı. Toplamda bu yıl 52 bin ton sıcak asfalt dökeceğiz. Bir ilçe olmasına rağmen Ereğli’de 52 bin ton sıcak asfalt dökülecek; bunun yanında da ihtiyaç görülen yerleşim birimlerinde 180 bin metrekare de emisyon asfalt yapılacak. Kademe kademe çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ereğli’nin sıcak asfalta ihtiyacı olan mahallelerinde şu an iki ayrı ekip çalışma yapıyor. Birinci ekip finisher (finişer) ile diğer ekip de greyder ile çalışmalarını sürdürüyor. Bu ekiplerimizle her gün yaklaşık bin ile bin 500 ton arasında sıcak asfalt serimi yapılıyor. Kestaneci Mahallesi’nde Karaelmas Caddesi ve anayolda bugüne kadar bin 450 ton sıcak asfalt dökülürken Uzunmehmet Mahallesi Turan Kayalı Sokak ve yan yollarında da 500 ton sıcak asfalt döküldü. Süleymanlar Mahallesi’nde Hastane Caddesi yan yollarda 2 bin 600 ton sıcak asfaltı serdik. Bu rakam bugün itibarıyla Dr.Nefi Eraslan Caddesi ve Erinç Özdamar Sokak’ta bin 825 ton.”

     “AKP’NİN İŞİ GÜCÜ PÜRÜZ ÇIKARMAK”
     Posbıyık, Kışla Mahallesi dere güzergahında kalan yol boyunca da yol kenarındaki boru korkulukların söküldüğünü ve yerlerine de ferforje korkulukların yapıldığını ifade etti. Posbıyık, gazetecilerin sorularını da yanıtladığı bilgilendirme gezisinde, Belediye Meclisi’nden borçlanma yetkisi istenerek sıcak asfalt yapılmak istenen yerleşim birimlerine de, Meclis borçlanma yetkisi vermemesine rağmen, buldukları kaynakla sıcak asfalt döküleceği müjdesini verdi. Posbıyık, şöyle dedi: “Bizde para çok; başka yerlerden para bulduk. Bizim için sadece Meclis’ten para bulmak zorunluluğu yok. Para bulduk ve belirlediğimiz yerlere de asfalt dökeceğiz. Ereğli’de asfaltsız yer kalmayacak. AKP engelliyor diye vatandaşlarımızı mağdur mu bırakalım? AKP’nin iş gücü bizi engellemek ve pürüz çıkarmak, salvolar atmak. Aynı zamanda da Meclis’in saygınlığını yok etmek. Onlarda başka bir şey yok. Dolayısıyla bizim işimiz halka hizmet etmek. Yaptığımız işleri de vatandaşlarımıza gösteriyoruz. Hiçbir eksiğimiz kalmayacağı gibi ilave hizmetler de yapmaya çalışıyoruz.”

     BELEDİYE’NİN İFTAR PROGRAMLARI
     Belediye tarafından 31 mahallenin tamamında sırayla düzenlenecek iftar yemekleri hakkında da bilgi veren Posbıyık, şunları kaydetti: “İftar yemeği programlarımıza Akarca Mahallesi’nden başlıyoruz. 31 mahallemizin tamamında da iftar yemekleri düzenleyeceğiz. Yalnız, bizim iftarlarımız çok özeldir. İstanbul gibi kentlerde on bin kişiye verilen iftarlarla bizim iftarlarımızı karıştırmayın. O iftarlarda soğuk yemekler ikram edilir. Oradaki yemekler fabrikalarda yapılır ve iftar saatlerinden belli bir süre önce masalara bırakılır. Bizim iftarımız öyle değil. Bu iftarlar için özel termostatlı kabinler aldık. Bütün yemekler yemekhanemizde hazırlanacak, termostatlı kabinlere yerleştirilerek sıcak halde mahallelerimize götürülecek. Yemekler, sıcaklığını kaybetmeden servis edilecek. Bizim iftar yemeklerimizin böyle bir ayrıcalığı vardır; fabrikasyon değildir. Bu iftarlarımızın en güzel şekilde gerçekleştirilebilmesi için muhtarlarımızla birlikte el ele vererek çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.149.243.32  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır