Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Zonguldak Demokrasi Platformu’ndan gözaltılara tepki
Zonguldak Demokrasi Platformu’ndan gözaltılara tepki
 
   

     Zonguldak Demokrasi Platformu bileşenleri adına İnönü Parkı’nda bir basın açıklaması yapan Zonguldak Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, yaşanan gözaltı ve tutuklamaları protesto ettiler. Gezi Parkı’ndan başlayarak yurdun pek çok iline yayılan protesto gösterileri nedeniyle yaşanan gözaltıların hukuka uygun olmadığını belirten Kaymakçı, şöyle dedi: “Siyasi iktidarı uyarıyoruz. Hukuksuz bir şekilde gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalıdır. Günlerdir gerçek sahibi halka kapalı olan Gezi Parkı, 8 Temmuz Pazartesi günü bir açılıp bir kapatılmış ve ardından polisin plastik mermili, biber gazlı ve TOMA’lı saldırısıyla halkın parkta girmesi tamamen hukuksuz bir şekilde engellenmiştir. Taksim Dayanışması’nı oluşturan emek ve meslek örgütleri, demokratik kitle örgütleri, siyasi partilerin yönetici ve temsilcileri de aralarında olmak üzere emek-demokrasi-özgürlük mücadelesinde birlikte olduğumuz birçok arkadaşımız, Vali’nin talimatıyla gözaltına alınmışlardır. Bu yetmezmiş gibi, hiçbir gerekçe gösterilmeden en temel insan haklarını savunan, halkın yaşam alanlarını savunan bu arkadaşlarımızın evlerinde bilgi kirliliği yaratmak, iftira ve karalamalarına kılıf bulmak amacıyla aramalar yapılmıştır. Böylelikle halka korku salmak suretiyle eylemlerin önünü kesmeyi otoriter ve baskıcı yönetimlerini sürdürmeyi düşünüyorlar.”

     “İNSAN HAKLARI İHLALLERİNİ KINIYORUZ”
     Anayasa ve yasalarla güvence altına alınan haklarını kullanarak itiraz eden vatandaşlara şiddet uygulanmasının, gözaltına alınmalarının hukuk ve insan haklarıyla bağdaşmadığını ifade eden Kaymakçı, şunları kaydetti: “Anayasal olarak güvence altına alınan ‘izinsiz toplantı ve gösteri yürüyüşü yapma hakkı’, ellerinde sopalar ve satırlarla halka saldıranları serbest bırakan ve hakkını arayan insanlara polis marifetiyle, her türlü şiddeti reva gören zorba AKP iktidarı tarafından bir kez daha ihlal edilmiştir. Temel insan haklarını, yaşam alanlarını, özgürlüklerini korumaya çalışan ve bu uğurda mücadele veren, duygularını yurttaşlarımızla paylaşan arkadaşlarımıza tahammül edemeyen bu iktidar anlayışı ülkemizin demokrasi ve hukuk tarihine yeni kara sayfalar eklemektedir. Bizler bugüne dek sokakları zorbalığa, gericiliğe, karanlığa teslim etmeyen demokrasi platformu bileşenleri olarak, hukuksuzluğu ve insan hakları ihlallerini şiddetle kınıyoruz.
     Tepeden tırnağa adaletsiz, haksız, hukuksuz, baskıcı, rantiyeci sömürü düzeninde diktatörlük hevesiyle kendi halkına karşı insanlık suçu işlemekten çekinmeyen AKP’nin Anayasa ve hukuku hiçe sayarak toplumsal muhalefeti sindirmeye, ‘terörize’ etmeye dönük bu saldırılarına karşı asla sessiz kalmayacağız. Artık tüm dünya kamuoyunun da kınadığı bu zorbalığınıza son vermenizi, operasyonları ve polis saldırılarını derhal durdurmanızı istiyoruz. Siyasi iktidardan halka karşı yürütülen bu acımasız şiddet uygulamalarından, gözaltı ve tutuklama teröründen, ayrıştırıcı dilden derhal vazgeçerek demokrasiye ve insan haklarına uygun davranmasını, yasalarla güvence altına alınan itiraz haklarını kullanırken hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan tüm arkadaşlarımızın da derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.”
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.144.212.145  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..
27 Nisan 2024
19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşadığı en büyük felakette büyük zarar gören Türk..
27 Nisan 2024
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda..
26 Nisan 2024
Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN’24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz...
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır