Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Belediye’nin mahalle iftarları Akarca’da başladı
Belediye’nin mahalle iftarları Akarca’da başladı
 
   

     Akşam ezanından yaklaşık bir saat önce, iftarın verildiği Salı Pazarı alanında toplanan vatandaşlar, Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından hazırlatılan ve özel termostatlı kabinler içinde sıcak tutularak servis edilen yemeklerle oruçlarını açtılar. Akarca Mahallesi’nde düzenlenen iftar yemeği ve programına Belediye Başkanı Halil Posbıyık eşi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, bazı Belediye Meclis üyeleri ve belediyenin daire müdürlerinin tamamı katılırken, Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ile birlikte partinin bazı il ve ilçe yöneticileri ve Akarca Mahallesi Muhtarı İlknur Güleri de katıldı. Ezan öncesinde Karadeniz Ereğli Belediyesi Din Hizmetleri ve Mezarlıklar Müdürü Metin Avcı ve Belediye’nin hocaları eşliğinde Kur’an-ı Kerim okunup dua edilirken, yine Avcı tarafından Ramazan konulu bir vaaz verildi. Avcı vaazında Ramazan’ın bereketi ve önemi hakkında dini bilgiler verirken, bu kutsal ay içinde yapılan ibadetlerin önemine işaret etti.

     Mahalle sakinlerine hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli Belediyesi olarak sosyal belediyecilik çerçevesindeki çalışmalara ve etkinliklere devam ettiklerine vurgu yaparak, bu çalışmalar kapsamında da bu yıl ilk kez gerçekleştirdikleri 31 mahallede iftar etkinliğine de büyük önem verdiklerini söyledi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, şöyle dedi: “Bu akşam ilk iftarımızı Akarca Mahallesi’nde yapıyoruz. Karadeniz Ereğli’de bir ilki başlattık. Bu iftarlarımızı Ramazan ayı sonuna kadar sürdüreceğiz ve 31 mahallemizin tamamında da bu iftar programlarını düzenleyeceğiz. Muhtarlarımız bu konuda bir çalışma yapıyor, bize sayı veriyor. Akarca Mahallesi için de bize 800 kişilik bir rakam verilmişti; ancak görüyoruz ki bu rakam çok aşılmış. Diğer mahallelerimizde bu iftar yemeklerimizi yaparken daha dikkatli olacağız inşallah. Biz, Belediye’mize bildirilen sayının daha da üzerinde kişi için yemek hazırlatıyoruz ve mümkün olduğunda iftarımıza katılan vatandaşlarımızla bir arada olmak için gerekli tedbirleri alıyoruz. Herkes evine gidip yemeğini yiyebilir, iftarını yapabilir. Belki evlerinde bizim sunduğumuz yemeklerden daha iyi yemekler yer. Bundan şüphe yok. Ama bir arada olmamızın ve hocalarımızın dualarıyla birlikte iftarımızı açmamızın manası başka. İşte bizim yapmak istediğimiz hem insanlarımızı kaynaştırmak ve yakınlaştırmak hem de hocalarımızın dualarıyla birlikte iftarımızı yapmak. En büyük arzumuz bu. Bundan sonra da diğer mahallelerimizde iftarlarımıza devam edeceğiz. Ben, tüm hemşehrilerimin Ramazan’ı mübarek olsun, diyorum. Hep birlikte bir arada olmaktan da büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.”
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.17.74.227  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..
27 Nisan 2024
19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşadığı en büyük felakette büyük zarar gören Türk..
27 Nisan 2024
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda..
26 Nisan 2024
Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN’24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz...
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır