Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Gaziler, ikinci baskı için destek bekliyorlar
Gaziler, ikinci baskı için destek bekliyorlar
 
   

     Halen Türkiye’nin en yaşlı gazisi unvanlı emekli Albay Cevdet Evinç (92) ile Kore gazisi Turhan İnan (84) ikinci baskıyı gerçekleştirmek istedikleri kitaba destek verilmesini istedi. Emekli Albay Evinç, Kore Savaşı’nın Türk askeri için önemli olduğunu, kendisinin de askerlere daha faydalı olabilmek için savaşa katıldığını söyledi. En büyük arzularının gençlerin Kore Savaşı’nı iyi bilmeleri olduğunu belirten Evinç, “Gençlerimizin bu savaşı bilmemelerine üzülüyoruz. Bu vesileyle, Atatürk’ün ‘Gençlerimiz ecdadını savaşlarını anladıkça daha çok işler başaracaklardır’ sözünden de yola çıkarak, savaşı anlatabilmek için bu kitabın faydalı olacağını düşündük.” dedi.
     Kore gazisi İnan da bin adet baskı gerçekleştirdikleri ilk sayının tamamen bittiğini anlatarak, şunları kaydetti: “İlk baskıyı yaptırdığımızda çevreyi iyi tanımıyorduk. Ülke genelinde, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, belirli kurum ve kuruluşlar ile tüm il valiliklerine gönderdiğimiz kitabımızın kalanlarını da isteyenlere fazla fazla vererek dağıttık. Bu arada başta Kore Cumhurbaşkanlığı olmak üzere bu ülkedeki çeşitli kuruluşlara da gönderdik. Ardından ise özellikle Kore’den çok sayıda teşekkür mektupları aldık. Albayımız Kore’ye davet edildi. Ne yazık ki ilk baskısını gerçekleştirdiğimiz kitabımızın dağıtımını düzenli şekilde yapamadığımızdan elimizde ancak birer adet kaldı. Birçok yerden internet ortamında, mektupla ve telefonla kitap için talepler gelince ikinci baskıyı yapmaya karar verdik. Ancak nasıl yapabileceğimizi, başarıp, başaramayacağımızı bilmiyoruz. Sanki yeni bir savaşa girmiş gibi son günlerimizde bu işe tekrar girip bu işi başarmak istiyoruz. Bunun için bazı kurum ve kuruluşlara müracaatlarda bulunacağız. Basından da destek isteyeceğiz. Hep beraber bu işi becerebilirsek çok mutlu olacağız. Beceremezsek de bir kenara çekilip, anılarımızla baş başa kalacağız.”
     İnan, ilk baskısı 192 sayfadan oluşan kitabın, yeni bulgu ve belgelerle birlikte sayfa adedinin artacağını, daha düzenli olarak hazırlanacağını kaydetti.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.144.93.73  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..
27 Nisan 2024
19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşadığı en büyük felakette büyük zarar gören Türk..
27 Nisan 2024
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda..
26 Nisan 2024
Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN’24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz...
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır