Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  İftar sofraları için yüz kişilik ekip seferber oluyor
İftar sofraları için yüz kişilik ekip seferber oluyor
 
   

     Ereğli Belediyesi tarafından 11 ayın sultanı Ramazan ayında 31 mahallede iftar programları düzenleniyor. Mahallelerde belirlenen alanlarda çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte mahalle halkının katılımı ile oruçlar açılıyor, dualar ediliyor. İftar sofralarının hazırlıklarında ise hummalı bir çalışma yapılıyor. Yaklaşık yüz kişilik ekip, sabah saatlerinde çalışmalara başlıyor. İlk olarak günlük olarak alınan yemeklik malzeme, ihaleyi alan yemek firmasına teslim ediliyor. Hazırlanan yemekler köpük kutulara yerleştirilerek saat 19.00’da termometre kaplarla birlikte iftar alanına gönderiliyor. Ramazan ayı öncesinde belirlenen iftar alanında Belediye Zabıta, Kültür, Veteriner İşleri ve sağlık ekipleri tarafından çalışmalara başlanıyor. İlk olarak iftar verilecek alan temizlenirken, daha sonra ilaçlama çalışmaları yapılıyor. Masa ve sandalyelerin taşınmasının ardından sağlık ekipleri tarafından sağlık çadırının kurulumu tamamlanıyor. Ardından iftar saatine yakın Belediye görevlileri tarafından iftar alanına gelen halka yemeklerin dağıtımı gerçekleştiriliyor.
     Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Ereğli Belediyesi İştirakler Müdürü İsmail Başer, sabah saatlerinden itibaren çalışmaların başladığını ve akşam saatlerinde yemeklerin sıcak bir şekilde ihaleyi alan yemek fabrikası tarafından iftar alanına yetiştirildiğini söyledi. En az 500, en fazla 2 bin kişiye iftar verildiğini dile getiren Başer, “Amacımız muhtarlıklar tarafından bize verilen sayının yüz ila yüz elli ilave yemeğini alıp iftar bölgesine gelen halkımızın hiç birisinin mağdur olmaması için gerekli hizmeti vermeye çalışıyoruz.” dedi. Ereğli Belediyesi Mezarlıklar ve Din Hizmetleri Müdürü Metin Avcı da organizasyonla ilgili şunları söyledi: “Sevgili Peygamberimiz (sas) buyuruyor ki; ‘İftar saatinde edilen dualar reddolunmaz. Allah oruçlu insanların dualarını asla reddetmez’ Dolayısıyla o iftar saatinde duaların kabul olunduğu, o saat diliminde okunan Yasin-i Şerif’i, oraya gelen mahalle halkımız, misafirlerimiz huşu içerisinde dinliyorlar. Ve biz de bundan büyük zevk alıyoruz. İftar saatine de dua ile girmiş oluyoruz.”
 
 
Yorumlarınız
 » Ahçııııı ! Önlüğün nerdeee ? Eldivenlerini niye takmadın ? Daha sayayım mı ? -   MÜHENDİS / 21 Temmuz 2013- 22:18
 
IP   18.217.144.32  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..
27 Nisan 2024
19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşadığı en büyük felakette büyük zarar gören Türk..
27 Nisan 2024
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda..
26 Nisan 2024
Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN’24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz...
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır