Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Candan: Üretim toplumu olmalıyız
Candan: Üretim toplumu olmalıyız
 
   

     Zonguldak Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından üyelerine yönelik düzenlenen iftar yemeğine AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Zonguldak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmi Çelik, Çaylıoğlu Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ereğli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Remzi Berber, Alaplı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Rafet Yılmaz, Ziraat Odası Başkanı Adil Pulat, Zonguldak Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Murat Çarşambalı ve yöneticileri ile birlik üyeleri katıldı. Ezanın okunması ile birlikte yemeğe katılanlar oruçlarını açtı. Yapılan duanın ardından ilk konuşmayı Çaylıoğlu Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin yaptı. Gültekin, Birlik olarak Çaylıoğlu beldesinden bin 200 ton süt, Ereğli ve Alaplı ilçelerinden de toplam da 30-35 ton süt toplandığını söyledi.
     Zonguldak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmi Çelik de konuşmasında Zonguldak bölgesinde 95 bin büyükbaş, 25 bin küçükbaş hayvan bulunduğunu, yeni yapılan projelerle küçükbaş hayvan sayısını da arttırmak istediklerini kaydetti. Çelik, “Zonguldak ilinde 95 bin büyük baş hayvan var. Küçükbaş hayvan sayımız 25 bin. Şimdi Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte bu küçükbaş hayvan sayısını da arttırmak istiyoruz. Bildiğiniz gibi en son Çatak projesini ilimize kazandırdık. Çevresel amaçlı tarım arazilerinin kullanılmasıyla ilgili bir proje. Bu aynı zaman da bir prestij projesi. 22 ilde uygulanıyor. Bu illerden bir tanesi de Zonguldak.” dedi.
     AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ise konuşmasında, halkın üretmeden tüketen toplum haline geldiğini ifade ederken, toplumun bir an önce üretime yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Candan, “Öyle bir toplum haline geldik ki, üretmeden tüketme hastalığına müptela olmuş bir millet haline geldik. Üretimin ne olduğunu bilmeden tüketen bir toplum ileride sıkıntıya gireceğini bilmek için herhalde falcı olmaya gerek yok. Çoluk çocuğumuza bakarsanız bunları çok daha iyi göreceksiniz. Onun için bizim gerek eğitim de gerek finansal sektörde, gerek diğer sosyal ilişkilerde tüm toplumu baştan aşağıya üretime yönlendirmemiz gerekiyor.” dedi.


 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.22.51.241  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır