Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Bakan Yıldırım: Zonguldak’ta şanssızlık olabilir ama kararlıyız
Bakan Yıldırım: Zonguldak’ta şanssızlık olabilir ama kararlıyız
 
   

     Bakan Yıldırım, Mithatpaşa Tüneli’nin açılışı için Zonguldak’a helikopterle geldi. Milletvekilleri ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Yıldırım’a İl Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan “Dağları delen kıtaları birleştiren uzakları yakın eden Sayın Bakanımız ilimize hoş geldiniz” afişiyle sürpriz yapıldı. AK Parti milletvekilleri Köksal Toptan, Ercan Candan ve Özcan Ulupınar’la beraber Vali Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret eden Bakan Yıldırım, Valilik çıkışında mağdur olan kadını dinledi. Daha sonra caddede yürüyerek vatandaşlarla selamlaşan Yıldırım, Ulu Cami’ye geçerek cuma namazını kıldı. Namaz çıkışı cami için yardım toplayan görevliye ve simitçiye para veren Yıldırım, vatandaşların Ramazan Bayramı’nı da kutladı. Yıldırım daha sonra AK Parti İl Başkanlığı’na geçti.

     “MÜTEAHHİT SIKINTILARI ELİMİZDE DEĞİL”
     AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar’ın yolların tamamlanmaması ve müteahhit firmaların yetersiz kaldığı yönündeki eleştirilerine cevap veren Binali Yıldırım, şöyle dedi: “Sayın başkan, bana sanki şikayet makamında konuştu gibi geliyor. 79 yılda Zonguldak il sınırları içerisinde yapılan bölünmüş yol, 2002’ye kadar 14 kilometredir. 2003’ten 2012 sonuna kadar yapılan miktar 142 kilometredir. Türkiye’de biz gelinceye kadar yapılan tünel miktarı 5 bin 62 metre, biz göreve geldikten sonra 7 bin 102 metredir. Ve üzerinde çalıştığımız da 43 bin 700 metredir. Ancak zaman zaman müteahhit sıkıntıları oluyor. Bu bizim elimizde değil. İhale yapıyorsunuz, itiraz ediyor, mahkeme sürecinden dolayı 2 sene geçiyor. Türkiye’nin her tarafında bugüne kadar cumhuriyet tarihi boyunca yapılan bölünmüş yolların 2,5 katı yol yaptık. 6 bin kilometreyle aldık, 22 bin 500 kilometreye çıkardık. Bitmedi yapmaya devam edeceğiz. Ömür biter yol bitmez.”

     “FİLYOS PROJESİ İÇİN İHALEYE GİDİLECEK”
     Zonguldak’ın Çaycuma ilçesindeki Filyos Limanı’na da değinen Bakan Yıldırım, “Filyos Limanı ve arkasında yapılacak endüstri bölgesiyle ilgili her türlü kamulaştırma çalışması tamamlanmıştı. Orada sadece bir parsel için 3 yıl uğraştık. 3 yıl sonunda mahkemeyi kazandık, bütün arazi kamulaştırıldı. Sonra biz bu projeyi, Avrupa Birliği (AB) fonlarıyla yapmak için müracaat ettik. Proje kabul edildi, 700 milyon TL fon da ayrıldı. AB dönem başkanlığı Güney Kıbrıs’a geçince Rumlar projeye bloke koydurdu. Şimdi dönem başkanlığı başka bir ülkeye geçince yeniden başvurduk. Ağustos sonuna kadar sonuç aldık aldık, almazsak ihaleye çıkıyoruz. Bu yıl içerisindeki ihaleyi yapacağız.” diye konuştu.
     Zonguldak’ta onlarca tünel inşaatının devam ettiğini kaydeden Bakan Yıldırım, şu bilgiyi verdi: “Tünel deyip geçmeyin arkadaşlar. Türkiye 30 yılda 3 kilometrelik bir Bolu Tünelini açamadı. 10 yılda 152 kilometre tünel yaptık. Dünyanın en uzun ikinci tüneli olan (30 km) Ovit Dağı Tüneli’ni yapıyoruz. Cumartesi dünyanın en büyük projesi Marmaray’ın tren setlerini Sayın Başbakanımızın önderliğinde test için raylara indiriyoruz. Denizin altından geçiyor. 10 yıl dağ gibi sorunları, dağ gibi hizmetlere dönüştürerek gelen bir iktidar var. Kim ne derse desin. Zonguldak’ta da Şırnak’ta da Sinop’ta da Hatay’da da böyledir. Vatandaş bunları görüyor. Zonguldak’ta şanssızlık olabilir. Bazı işler aksamış olabilir ama bizim kararlılığımızda hiçbir değişiklik yok.”
 
 
Yorumlarınız
 » “KURTLAR VADİSİ” OUT – “FİLYOS VADİSİ” IN…!!! Ünal SAVAŞ

ON YILDAN FAZLA DEVAM EDEN "KURTLAR VADİSİ" DİZİSİNİN SENARİSTLERİ VE OYUNCULARI HİÇ BOŞU BOŞUNA YORULMASINLAR. OTUZ YILDIR DEVAM EDEN, OY AVCISI SİYASİLERİMİZ TARAFINDAN HER SEÇİM DÖNEMİNDE ISITILIP ISITILIP TEKRAR ÖNÜMÜZE KONULAN, ZONGULDAK´IMIZIN "FİLYOS VADİSİ" PROJESİNİN REKORUNU ASLA VE ASLA KIRAMAZLAR. ARADAKİ YİRMİ YILLIK FARKI KAPATMALARI KESİNLİKLE MÜMKÜN DEĞİLDİR.

BÖYLESİ KIRILMASI GÜÇ BİR REKORUMUZDA EMEĞİ GEÇEN VE KATKISI BULUNAN TÜM ZONGULDAK´LI SİYASETÇİLERİMİZİ; BU ÜSTÜN BAŞARILARI İÇİN TEBRİKLER, TEBRİKLER, TEBRİKLER. ZONGULDAKLILAR OLARAK SİZLERLE NE KADAR GURUR DUYSAK VE ÖĞÜNSEK AZDIR.???

SAYGILARIMLA

https://twitter.com/unalsavas60
https://www.facebook.com/#!/unal.savas.56
Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, Kalite gönüllüsü
“Kalite formalite değildir.” “Quality is not a formality.”
-   Ünal Savaş / 03 Ağustos 2013- 02:15
 
IP   18.223.0.53  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır