Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Mithatpaşa Tünelleri’nin temeli törenle atıldı
Mithatpaşa Tünelleri’nin temeli törenle atıldı
 
   

     Zonguldak’ta, Mithatpaşa 1-2 Tünelleri’nin temel atma törenine katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, tüneller sayesinde şehir içi trafiğinin yüzde 25 azalacağını belirtti. Düzenlenen törene; Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turan, TBMM eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Ercan Candan ve Özcan Ulupınar, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve davetliler katıldı. Hayalleri değil, yapılanları anlattıklarını ifade eden Yıldırım, “Mithatpaşa Tünelleri, toplam dört bin metre ediyor. Bunun gibi onlarca tünel var. Çünkü biz insanımıza sevdalıyız. Çünkü biz, insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla çalışan bir ecdadın nesilleriyiz. Tüneller de yapacağız, yollar da yapacağız limanlar da yapacağız demiryollarını yenileyeceğiz.” dedi. Bakan Yıldırım, 10 yılda dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürerek gelen bir iktidar olduklarını ifade etti. Yıldırım, “Türkiye, her tarafında bölünmüş yollarıyla, hava limanlarıyla, hızlı trenleriyle, bilişim yollarıyla, hızlı internetiyle Türkiye’yi Avrupa’nın ilk 5 ülkesi arasına soktuk. Türkiye’ye ve insanımıza yakışan da budur. Biz insanımıza yakışanı yapıyoruz. Ama bu ülkenin birliği beraberliği, 76 milyonun kardeşliği çok önemli. Bunu hiçbir şeye değişmeyiz.” diye konuştu.
     Ülkede birlik ve beraberliğin, yapılan bütün hizmetlerden daha önemli olduğunu vurgulayan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Herkese söylediğimiz şudur; biz bu ülkede Kürdüyle, Türküyle, Romanıyla, Çerkeziyle, her mezhep ve meşrepten 76 milyon bir olduk. Tasada, gururda hep beraber olduk. 780 bin kilometrekare vatan toprağımız hepimize yeter. Yeter ki ay yıldızlı bayrağımızın altında bir devlet, bir millet, bir vatan, tek Türkiye olarak yolumuza devam edelim. Atatürk’ün bize işaret ettiği çağdaş uygarlık seviyesine, ülkemizi selamete eriştirelim.”
     Bakan Yıldırım, beraberindekiler ile butona basarak tünelin temel atma töreni gerçekleştirdi. Bakan Yıldırım, daha sonra tünellerde incelemelerde bulundu. Tören alanından ayrılan Yıldırım, şehir stadında kendisini bekleyen helikopter ile Bartın’a hareket etti.

 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.191.236.174  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır