Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Her kulaçta ‘Termik santrale hayır’ dedi
Her kulaçta ‘Termik santrale hayır’ dedi
 
   

     Ereğli Çevre Platformu’nun, Kireçlik’e termik santral kurulmasına yönelik girişimlere karşı başlattığı mücadele kapsamında Kdz. Ereğli’ye gelen Zonguldaklı Milli Sporcu Kemal Özdemir, Perşembe günü Kireçlik Koyu’nda yüzmesinin ardından, etkinliğin ikinci ve son ayağını da Ereğli Sahili’nde gerçekleştirdi. Ereğli Çevre Platformu üyeleri, Yalıboyu köylerinin sakinleri ve vatandaşlarla, Ereğli Sahil Şeridi üzerindeki Gözlemeciler Mevkii’nde bir araya gelen Özdemir, burada yüzme etkinliği öncesinde bir açıklama yaptı. Özdemir, şöyle dedi: “Ereğli’den Bartın’a kadar uzanan koridorda, 10’dan fazla termik santral yapacaklar. Dünyada termik santraller artık teknoloji olarak ömrünü tamamlamışken, Türkiye’nin üzerinde oynanan oyunlar sebebiyle, termik santraller kurulmasını anlamış değiliz. Kireçlik’te, çok güzel bir doğaya sahip koyda, termik santral kurulacağını öğrenince, önce orada yüzdük. Fındığıyla, kestane balıyla, tarımıyla, toprağa kendini vermiş işçisiyle bir bağ dokusu oluşmuş buranın insanlarını, buradan göç etmeye zorlayacak, ekolojik dengeyi bozacak termik santrale karşı, her kulaçta ‘hayır’ demek için yüzüyorum. Umarım Kireçlik’e, Zonguldak’a ve aslında dünyanın hiçbir yerine termik santral kurulmaz. Hepimiz bu evrenin parçasıyız ve yaşama hakkımız var. Yaşama hakkımızın elimizden alınmasına ‘hayır’ demek için kulaç atıyorum.”
     Konuşmasının ardından Özdemir, hazırlanarak Süs Havuzu Mevkii’ne kadar devam eden yüzme etkinliğine başladı. Özdemir’e, üzerinde ‘Kireçlik’te Termik Santral İstemiyoruz’, ‘Termik Demek Ölüm Demek’ pankartları asılan, tekneler ve botlar da eşlik etti. Sahil şeridinde karadan da, Platform üyeleri ve Yalıboyu köyleri sakinleri, bir yürüyüş yaptı. Yaklaşık 400 metrelik mesafeyi, tek kolu ile 25 dakikada yüzden Özdemir’i, karaya adım attığı Süs Havuzu Mevkii’nde, Platform üyeleriyle birlikte, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık karşıladı. Posbıyık, Engelli Milli Sporcu Özdemir’e etkinlik için teşekkür ederek çiçek takdim etti. Posbıyık, “Termik santrale ‘hayır’ diyenlere katkı verdiğiniz için şükranlarımı sunuyorum.” dedi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın eşi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık da, Özdemir’in yanına gelerek etkinlik ve gösterdiği duyarlılık nedeniyle teşekkür etti. Milli Sporcu Özdemir, akşam Sahil Şeridi’nde Ereğli Belediyesi’nce düzenlenen iftar programına da katılırken, iftar öncesi konuşan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Kadir Gecesi’nde yapılan dualar geri çevrilmez. Belediye Başkanı olarak ben de bu gecede şehrim için, Ereğli için dua yapmak istiyorum” diyerek başladığı konuşmasında, “Ereğli’de Kireçlik Koyu’nda termik santral yapılmasına izin verme Yarabbim” sözleriyle ettiği duaya, hep birlikte ‘amin’ denildi.
(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   3.129.19.251  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır