Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Belediye, Kadir Gecesi’nde binlerce vatandaşı ağırladı
Belediye, Kadir Gecesi’nde binlerce vatandaşı ağırladı
 
   

     Ereğli Sahil Bandı’nda Elif Otel ile ERDEMİR İdare Binası arasındaki alanda gerçekleştirilen iftar yemeğine binlerce kişi katıldı. İftardan saatler önce dolmaya başlayan yemek alanında, oturacak sandalye ve masa bulamayan vatandaşlar için de yemek servisi yapıldı. Yasin-i Şerif okunması ile başlayan iftar programında, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasında Kadir Gecesi’nde böyle kalabalık bir iftar programı yapabilmek için Belediye’nin tüm ekipleri ile birlikte günler öncesinden çalışmalara başladıklarını belirten Posbıyık, “Mahalle iftarlarında olduğu gibi Kadir Gecesi için düzenlediğimiz bu iftar yemeğinin de en iyi şekilde gerçekleşebilmesi için var gücüyle çalışan, başkan yardımcılarımdan işçilerime kadar tüm personelime teşekkür ediyorum. Bugün burada on bin kişi için masa ve sandalye hazırladık. Bu kadar masa ve sandalyeyi doldurup dolduramayacağımızı düşünenler de olmuştur ancak görüyoruz ki yetmedi. Daha fazla insanı bugün bir arada ve bütünlük içinde görüyoruz. Bu akşam burada muazzam bir tablo var. Bu tabloyu yaratan sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.

     POSBIYIK’TAN KADİR GECESİ DUASI
     Belediye Başkanı Posbıyık konuşmasının sonunda da Karadeniz Ereğli ve kent halkı için dua etti. Binlerce kişinin el açıp amin dediği duasında Belediye Başkanı Posbıyık şu niyazlarda bulundu: “Yarabbi Kadir Gecesi’nde yapılan duaların kabul edileceğine inanıyoruz. Beni, bu güzel şehrin insanları şehr-ül emin, belediye başkanı seçtiler. Duaları geri çevirmediğin bu gecede, ben şehrim için, Karadeniz Ereğli için ve onun güzel insanları için sana dua ediyorum Yarabbim. Ekonomik sıkıntılardan bunalan Karadeniz Ereğli halkını refaha kavuştur Ya Rabbim. Ereğli’de işsizlikten kıvranan gençlerimizi, üniversite mezunlarımızı işsizlik zulmünden kurtar Ya Rabbim. Erdemir ile Türk Metal Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşmeyi, tüm hemşerilerimiz için hayırlı eyle Ya Rabbi. Tersanelerin faaliyete geçmesi, işsizliğin bitmesi için bizlere yardım et Ya Rabbim. Ereğli-Devrek yolunun bir an önce bitirildiğini görmeyi bu millete nasip eyle Ya Rabbim. Karadeniz Ereğlimize yatırımların gelmesi için bizlere yardım eyle Ya Rabbim. Hükümetin, bütün illere dağıttığı teşviklerden bir kez olsun Zonguldak’a, Karadeniz Ereğli’ye de vermesini nasip eyle Ya Rabbim. Kireçlik’e termik santral yapılmasına izin verme Ya Rabbim. İşlerimizi her türlü fesattan, kesattan, hasetten muhafaza eyle Ya Rabbim. Karadeniz Ereğli’de yaşayan insanlarımızın birlik-beraberlik içinde yaşamalarını nasip eyle Ya Rabbim.”
     Posbıyık’ın konuşmasının ardından okunan ezan ile oruçlar açıldı. Yemek sonrasında Belediye Mezarlıklar Müdürü Metin Avcı tarafından şükür duası yapıldı. İftar yemeği, Segah İlahi Grubu’nun seslendirdiği ilahilerle devam etti. İftar yemeğine Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık’ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Kıdemli Deniz Albay Yalçın Enç, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat ve partinin bazı il ve ilçe yöneticileri, ERDEMİR Genel Müdür Yardımcısı Mücteba Bekcan ve şirketin bazı yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ile meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin başkan yöneticileri katıldı. Kadir Gecesi etkinliklerinin ikincisi de yine sahil bandında bulunan Amfi Tiyatro’da yapıldı. Karadeniz Ereğli Müftülüğü’nün de destekleriyle gerçekleştirilen programda Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i şerif okunurken, semazen gösterileri ve ilahilerle renklendirilen programda Hz. Muhammed’in Sakal-ı Şerif’i de ziyarete açıldı.
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 » HALK İFTARI ORGANİZASYONUNDA EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRLER. Ünal SAVAŞ

BEŞ YILDIZLI LÜKS OTELLER YERİNE; HALK İLE BİRLİK, BERABERLİK VE KAYNAŞMA ODAKLI HALK İFTARLARI DÜZENLEYEN VE BU İFTARLARA İŞTİRAK EDENLERE NE MUTLU. GELENEKSEL HALE GELEN HALK İFTARLARININ ORGANİZASYONUNDA EMEĞİ GEÇEN VE İFTARLARA KATILAN HERKESE TEŞEKKÜR EDER, KADİR GECELERİNİ VE RAMAZAN BAYRAMLARINI KUTLARIM.


BEŞ YILDIZLI LÜKS OTELLERDE İFTAR ORGANİZASYONU YAPAN SAĞIR SULTANLARA “BEŞ YILDIZLI” ÜÇ GÜZEL RAMAZAN SÖZÜ

SÖZÜN ÖZÜ -1)
Başbakanımız ve Ak Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’IN Ramazan iftarlarına ait ibret ve ilham alınması gereken güzel bir Ramazan sözü:

“5 YILDIZLI OTELLERDEKİ İFTARLARDAN UZAK DURUN, KOMŞULARINIZLA İFTAR YAPIN” Recep Tayyip ERDOĞAN, BAŞBAKAN, Ak Parti Genel Başkanı


SÖZÜN ÖZÜ -2)
Kdz. Ereğli Belediyesinin Ramazan ayı boyunca düzenlemiş olduğu “31 Mahallede 31 İftar” adlı Ramazan etkinliklerinden ibret ve ilham alınması gereken güzel bir Ramazan sözü:

"ÖNEMLİ OLAN ANADOLU OTELLERDE, LÜKS MEKÂNLARDA İNSANLARA YEMEK İKRAM ETMEK DEĞİL. ÖNEMLİ OLAN HALKIN İÇİNDE OLMAK. HALKIN AYAĞINA GİTMEK. İŞTE BİZ BUNU YAPIYORUZ. HALKIMIZLA BÜTÜNLÜK İÇİNDE İFTARIMIZI AÇIYORUZ." Halil POSBIYIK, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı


SÖZÜN ÖZÜ -3)
“YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL” HZ. MEVLANA

TÜRKÇEDEN ANLAMAYANLARA BİR DE İNGİLİZCESİNİ YAZAYIM:

"EITHER EXIST AS YOU ARE. OR BE AS YOU LOOK.” HZ. MEVLANA


BAŞKA SÖZE GEREK YOK. ATALARIMIZ "ANLAYANA SİVRİSİNEK SAZ, ANLAMAYANA DAVUL ZURNA AZ" DEMİŞLER. ANLAYANLAR ANLAR İNŞALLAH. HEM TÜRKÇE YAZDIM. HEM İNGİLİZCE OLARAK YAZDIM. İYİCE ANLAŞILMADIĞI VE ZİHİNLERDE YER ETMEDİĞİ TAKDİRDE ALINACAK SONUÇ SIFIRDIR.

SAYGILARIMLA

https://twitter.com/unalsavas60
https://www.facebook.com/#!/unal.savas.56
Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, Kalite gönüllüsü
“Kalite formalite değildir.” “Quality is not a formality.”
-   Ünal Savaş / 04 Ağustos 2013- 05:06
 
IP   18.117.158.47  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır