Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Haberal, özgürlüğüne kavuştu
Haberal, özgürlüğüne kavuştu
 
   

     Davanın dünkü duruşmasında, hakkında 12 yıl 6 ay ceza hükmü verilen ancak tutukluluk süresi göz önünde bulundurularak, tahliye edilen CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan çıkış işlemlerinin tamamlanmasının ardından ayrıldı. Haberal’ı, özgürlüğüne kavuştuğu cezaevi çıkışında, CHP’li milletvekilleri Muharrem İnce, Bülent Tezcan, Akif Hamzaçebi, Muhammet Rıza Yalçınkaya, İsa Gök, Ali İhsan Köktürk, kardeşi Ali Haberal, oğlu Erkan Haberal, yakınları ve dostları karşıladı. Yürüyerek ayrıldığı cezaevinden çıkışında, bir süre CHP’li milletvekilleri, ailesi ve dostlarıyla kucaklaşan Haberal, dört yılı aşkın süre boyunca kendisine yoldaşlık eden cezaevi gardiyanları ve görevlileri ile de vedalaştı.
     Haberal’ın cezaevi çıkışında, özgürlüğüne yeniden adım attığı ilk anda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da telefonla arayarak bir süre kendisiyle görüştü. CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, daha sonra kendisini bekleyen araca binerek cezaevi çıkışından ayrıldı. Haberal, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü önünde kendisini bekleyen kalabalık bir gazeteci topluluğuna da kısa bir açıklama yaptı.

Aracından inen Haberal, şöyle dedi: “Önce yeşilin ve doğanın, özgürlüğün tadını çıkartayım. Yeşili ve doğayı doya doya izleyeyim sonra nereye gideceğime karar vereceğim. Özgürlüğün kıymetini bilmek zorundayız. İçerideki arkadaşlarımız çıkmadı çok üzgünüz. Çok fazla konuşmak istemiyorum. Çok üzgünüm. Arkadaşlarımız burada kaldılar. Gönül isterdi ki, bütün bu arkadaşlarımızla beraber buradan gidelim. Ama maalesef ülkemiz, böyle sıkıntılı bir dönemden geçiyor. İnşallah en kısa zamanda bu problemler ortadan kalkar. Ve insanlar özgürlüğüne kavuşur.”
     Haberal’ın içinde bulunduğu araç, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nden çıkışının ardından Kınalı gişelerini geçtikten sonra, sevenleri tarafından konvoyun önü kesildi. Burada da, kendisini görmek isteyen dostları ve yakınlarıyla hasret gideren Haberal, ardından Kurtköy’deki bir restaurantta, yakın dostları ve aile üyeleri ile birlikte iftar yemeği yedi. Haberal ve beraberindekiler daha sonra Ankara’ya doğru yola çıktı.

(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   18.191.234.62  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır