Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Haberal’ın ilk günü üniversite ve hastanede geçti
Haberal’ın ilk günü üniversite ve hastanede geçti
 
   

     CHP Zonguldak Milletvekili ve Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, tahliyesinin bir gün sonrası özgürlüğüne kavuşmanın ilk gününde, soluğu Başkent Üniversitesi’nde aldı. Yaklaşık dört buçuk yıldır kurucu rektörlerini özlemle bekleyen Başkent Ailesi’nin, Prof. Dr. İhsan Doğramacı Konferans Salonu’nda düzenlediği karşılama törenine katılan Haberal, burada yaptığı konuşmada, kendisi için ‘En büyük eserim’ diyen hocasını andı: “Eğer burası varsa, eğer bizler burada isek buradaki çok değerli hocam, merhum İhsan Doğramacı’nın Hacettepe’yi kurması, Türkiye’de Türk tıbbında adeta eski çağı kapatıp, yeni çağı açmasıyla başlamıştır.”
     Ardından üniversiteyi dolaşan Haberal’ın ilk görmek istediği yer ise, hukuk fakültesi öğrencileri için yapılan duruşma salonu oldu. Hukuk fakültesi öğrencilerinin uygulamalı eğitim alacakları salonun, Türkiye’de bir ilk olduğunu belirten Haberal, “İnanıyorum ki, bizim öğrencilerimiz için bu mahkeme salonu çok önemli bir şanstır.” dedi. Gazetecilerin, milletvekilliği yemin töreni ile ilgili bir sorusu üzerine Haberal, “Sanıyorum 36 ve ya 48 saattir hareket halindeyim. Onun için kusura bakmayın, ilginize teşekkür ediyorum. Ben Başkent Üniversitesi’nin bir önceki rektörü olarak, bakalım benden sonra arkadaşlar neler yaptı, onlarla meşgulüm. Burası Başkent Üniversitesi, bana bilimle ilgili soru sorun.” yanıtını verdi. Ameliyatlara devam edip-etmeyeceğinin sorulmasına da, “Ben hiçbir zaman ameliyatları bırakmadım ki devam edeyim.” karşılığını verdi.
     Kampüse yeni yapılan fakülte ve kongre merkezi inşaatı alanını da gezen Prof. Dr. Haberal, duygularını “Tabiatı çok özledim. Bazı şeyler var ki, kaybedildiği zaman aranır. Ben şimdi özgür olmanın keyfini yaşıyorum.” sözleriyle dile getirdi. Üniversite ziyaretinin ardından Haberal, tahliye edildiği akşam ayağının tozuyla gittiği Başkent Üniversitesi Hastanesi’ni de bir kez daha ziyaret ederken, çalışma arkadaşları ve dostları tarafından çiçeklerle karşılandı.

     POSBIYIK’TAN MESAJ
     Diğer yandan, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın tahliye edilmesiyle ilgili olarak duygu ve düşüncelerini, yayımladığı mesajla dile getirdi. Haberal’ın yıllardır devam eden dava sürecinde, hangi gerekçelerden dolayı tutuklu bulunduğunu kimsenin bilmediği isimlerden biri olduğunu belirten Posbıyık, şunları kaydetti: “Sayın Haberal’ın nihayet tahliye edilmesi tüm Zonguldaklılarda ve Ereğlililerde tarifi kolay kolay mümkün olmayan bir sevinç ve mutluluk yaratmıştır. Hayatının büyük bir bölümünü ilme vakfeden, kazancıyla bugüne kadar binlerce öğrenciye burs imkanı sağlayan; hastaneleriyle on binlerce yurttaşımıza şifa veren ve kurduğu eğitim yuvalarıyla bu ülkeye hayırlı evlatlar yetişmesine vesile olan Sayın Haberal nihayet özgürlüğüne kavuştu. Gecikmeli de olsa, Karadeniz Ereğlililer olarak Sayın Haberal ile kucaklaşacak olmamızdan dolayı mutluluğumuz katlanarak artmıştır. 2011 Genel Seçimleri’nde Zonguldaklıların oyları ve teveccühleriyle bu milletin TBMM’deki vekili olmaya hak kazanan Sayın Haberal’ın Silivri’de tutuklu kalması, esasen, milli iradenin tutuklu bırakılmasıydı. Her zaman buna inandık, bunu dile getirdik. Dolayısıyla da Sayın Haberal’ın özgürlüğüne kavuşmasını, milli iradenin de özgürlüğe kavuşması olarak nitelendiriyorum. Sayın Haberal’a, geçmiş olsun, dileklerimi iletiyorum. Bu vatana ve milletimize büyük hizmetlerde bulunmuş böyle müstesna bir insanın, hayatının bundan sonraki kısmında da Türkiye’mizin ufkunu açacak ve milletimizi birçok alanda ileriye götürecek hizmet ve çalışmalara imza atacağına yürekten inanıyorum. Herkes şundan emin olmalıdır ki, Mehmet Haberal’lı bir CHP Grubu, bundan sonraki Meclis çalışmalarında hem daha güçlü olacak hem de Sayın Haberal’ın çalışmaları ve gayretleri ile Zonguldak ve Ereğli’nin sesi, başta Ankara olmak üzere, ihtiyaç görülen her yer ve her ortamda daha gür çıkacaktır. Bu duygularla, Sayın Haberal’ın özgürlüğüne kavuşmasının hepimiz için hayırlı olmasını diliyor, saygıdeğer milletvekilimize ‘Aramıza hoş geldiniz’ diyorum.”
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.222.111.24  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır