Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Engelliler Sahil Bandı’nda akü şarj noktası istiyor
Engelliler Sahil Bandı’nda akü şarj noktası istiyor
 
   

     Ereğli Kaymakamlığı ve Fiziksel Engelliler Derneği tarafından başlatılan kampanya kapsamında, hayırseverlerin yardımlarıyla alınan 16 akülü sandalye bugün düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi. Fiziksel Engelliler Derneği binasında gerçekleştirilen törende, sandalyelerini alan engelli vatandaşlar yeni sandalyeleri ile dernek binası bahçesinde tur attı. Teslim töreni öncesinde engellilerle tek tek selamlaşan Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, engelli vatandaşların bayramını kutlayarak çikolata ikramında bulundu. Törende konuşan Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, Ereğli’de manüel sandalye ihtiyacı olan engellinin kalmadığını, amaçlarının, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne kadar akülü sandalye ihtiyacı olan engellilerin ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu söyledi. Şentürk, “Manüel sandalye ihtiyacı olan engelli bu bölgede kalmadı. Sadece Ereğli için değil, Batı Karadeniz bölgesi için bunu söyleyebilirim. Akülü sandalye ihtiyacı olan insanların da yüzde 80’ine cevap verdik. Bölgemizde okula giden, benim akülü sandalyem yok diyen bir engelli dahi kalmadı.” dedi. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ise konuşmasında, bugüne kadar 120 engelliye akülü sandalyelerini okullar, hayırseverler ve sivil toplum kuruluşlarının yardımları ile teslim ettiklerini söyledi. Çay, şöyle dedi: “Amacımız, geldiğimizden beri Fiziksel Engelliler Derneğimiz ile beraber normal sandalyenin dışında akülü sandalyeye yönelik çalışma başlattık. Hem okullarımızda hem de hayırsever vatandaşlarımızın nezdinde. Bugüne kadar 120 akülü sandalye ihtiyacı olan vatandaşımıza akülü sandalyelerini temin ettik. Amacımız, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü´ne kadar akülü sandalye ihtiyacı olan vatandaşlarımızın bu ihtiyaçlarını karşılamaktır.”
     Geçirdiği felç sonrasında ellerinin üzerinde yürüyerek hayatını sürdüren 52 yaşındaki İbrahim Özdemir, 5 ay önce geçirdiği motosiklet kazasında beli kırılan ve belden aşağısı felç olan 20 yaşındaki Yener Er, akülü sandalyelerinin kendilerine kazandırılmasında emeği olanlara teşekkür etti. İki kızı engelli olan Sadettin Adıyaman da geçtiğimiz aylarda bir tane akülü sandalye aldıklarını, kızlarının ihtiyaçlarını sıra ile giderdiğini, ancak bazı zamanlarda kavga ettiklerini kaydetti. İkinci sandalyenin kendilerine verilmesiyle kızlarının evlerinde ve bahçelerinde artık daha rahat dolaşacağını ifade eden Adıyaman, “Birini daha önce almıştım. Diğerini de bayramdan önce almam daha iyi oldu. Evde sıra ile gezmeye gidiyorlardı. Bazen de tartışıyorlar. İkinci akülü sandalye bizim için çok iyi oldu.” şeklinde konuştu. Edirne Keşan’da geçirdiği iş kazası sonrasında tekerlekli sandalyeye mahkum olan ve bugünkü törende akülü sandalyesini alan Murat Bozkurt (39) ise kendilerine yeterince değer verilmediğini söyledi. Diğer insanlar gibi yaşamak istediklerini kaydeden Bozkurt, halk otobüslerinin kendilerini almadığını ve bundan dolayı da ulaşımda zorluklar yaşadıklarını ifade etti. Sahil bandına akülü arabalarını şarj edebilmek için aparatların yapılmasını istediğini kaydeden Bozkurt, “Sahile akülü sandalyelerin şarjı için fiş konmasını istiyoruz. Bizi insan yerine koymuyorlar. Kedi köpekler için yer yapıyorlar. Bizim için bir şey yapmıyorlar.” dedi. Tören, akülü sandalyelerin dağıtılmasının ardından sona erdi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.117.196.217  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır