Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Fındık Hasat Bayramı’nda ilk mahsuller toplandı
Fındık Hasat Bayramı’nda ilk mahsuller toplandı
 
   

     Alaplı Çiçekli Köyü’nde, Ziraat Odası tarafından örnek bahçe ilan edilen tarlada hasat bayramı düzenlendi. Bayrama; Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Alaplı Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şengün, Alaplı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Rafet Arslan, Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu ve CHP İlçe Başkanı Hüseyin Tosun ve köylüler katıldı. Hasat bayramında konuşan Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Zonguldak’ta ilk defa fındık hasat bayramını kutladıklarını söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik de 2012 yılında alan bazlı fındık destekleme ödemelerinde Alaplı’ya 12 milyon lira para girdiğini belirtti. Alaplı ve Ereğli’de 21 bin ton fındık rekoltesi gerçekleştiğini anlatan Çelik, “Bildiğimiz gibi fındığın dünyaya yüzde 75’ini biz karşılıyoruz. O yüzden fındık ülkemizde anımsanmayacak bir öneme sahiptir. Zonguldak’ta özelikle Ereğli ve Alaplı’da fındık üretimi 21 bin ton rekolte gerçekleşiyor. Madem bu kadar yüksek rekolte var, neden fındık hasadı bayramı düzenlemeyelim dedik ve bu yıl ilkini gerçekleştiriyoruz. 2009 yılında 3 yıllığına başlanan alan bazlı fındık destekleme paraları, 2012 yılından itibaren 3 yıl daha uzatıldı. 2012 yılında Alaplı’ya 12 milyon lira desteklemeden para girdi. Çok anımsanmayacak şekilde üretime destek veriyoruz. Hasat bayramının üreticilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.
     Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç da, ilçenin en büyük geçim kaynağının fındık olduğunu ifade ederek, “İlçemizde çalışanların ve emeklilerin dışında en büyük geçim kaynağı fındık. Bu noktada fındık hasadı bayramı olması çok anlamlıdır. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Atalarımızdan geçmişten aldığımız bu bağları bahçeleri geleceğe emanet edeceğiz. Onlara virane değil de bakımlı ve çiftçilik ruhunun devam ettiği bir anlayışla bu emaneti devam etmemiz lazım.” dedi. Konuşmaların ardından; Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, Alaplı Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şengün, Alaplı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Rafet Arslan, Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu ve CHP İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, fındık bahçesinde sembolik olarak fındık toplayarak ilk hasadı başlattılar.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.222.148.124  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır