Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Belediye, arife günü beş mezarlıkta mevlit okuttu
Belediye, arife günü beş mezarlıkta mevlit okuttu
 
   

     Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından Ramazan bayramı öncesi Arife günü, Şehir Mezarlığı başta olmak üzere, Gümüşhaneliler Mezarlığı, Kestaneci Mahallesi Kışla ve Köseler mezarlıklarında mevlit okutuldu. Şehir Mezarlığı’nda öğle namazına müteakip Kdz. Ereğli Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Metin Avcı önderliğinde, hocalar tarafından okunan Mevlid-i Şerif’e, sıcak havaya rağmen binlerce vatandaş katıldı. Şehir Mezarlığı’ndaki mevlide Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eşi Neriman Posbıyık, eski Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ile vatandaşlar katıldı.
     Okunan mevlidin ardından bir konuşma yapan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ramazan ayını dolu dolu geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “İnsan odaklı hizmetlerimiz kapsamında tüm halkımızın mezarlık hizmetlerini A’dan Z’ye biz karşılıyoruz. Camilerimizi temizlettik. Minarelerin aydınlatmasını sağladık. 31 mahallede iftar programlarımız kapsamında yaklaşık 55 bin kişiyle bir arada orucumuzu açtık. Allah tuttuğumuz oruçları ve kıldığımız namazları kabul etsin. Kadir Gecesi’nde 12 bin kişiye sıcak yemek verdik. Beraber oruç açtık. Ayrıca Mevlid-i Şerif okuttuk.” dedi. Posbıyık daha sonra sırasıyla Gümüşhaneliler Mezarlığı, Kestaneci, Kışla ve Köseler mezarlıklarında Belediye Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından düzenlenen mevlit programlarına katıldı.
     Gümüşhaneliler Mezarlığı’nda okunan mevlide eski Milletvekili Fazlı Erdoğan da katılırken, mezarlıklarda yapılan mevlit programları için Posbıyık’a teşekkür etti. Posbıyık ise, Mezarlıklar Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmaların daha da büyüyerek devam edeceğini ifade ederek, tüm Ereğli halkının ve İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı.

(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.141.202.54  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır