Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Hemşehrileri Haberal’ı kucakladı
Hemşehrileri Haberal’ı kucakladı
 
   

     Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, Ramazan Bayramı’nın ilk gününü Zonguldaklı hemşehrileriyle bayramlaşarak geçirdi. Sabah saatlerinde, annesi ve babasının kabirlerini ziyaret ederek dua eden Haberal, ardından Mehmet Çelikel Lisesi’nden öğretmeni Canpolat Pamay’ı evinde ziyaret etti. Zonguldak il merkezinde Camlı Köşk’te düzenlenen resmi bayramlaşma törenine de katılan CHP Milletvekili Haberal, buradan Kozlu’ya geçerken, okul arkadaşı olan eski TBMM Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan’ın annesi Saadet Toptan’ı, Bahçelievler Mahallesi’ndeki evinde ziyaret ederek bayramını kutladı. Beraberinde, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP İl Başkanı Halil Furat ve partililerle CHP Kozlu İlçe Örgütü’ne giden Haberal, daha sonra Kozlu’da esnaflar ve vatandaşlarla sohbet etti, bayramlarını kutladı.

     “ZONGULDAK’IN HİZMETE İHTİYACI VAR”
     Partisinin Zonguldak İl Örgütü’nde düzenlediği bayramlaşma programına da katılan Prof. Dr. Haberal burada yaptığı açıklamada, Zonguldak’ın tüm sıkıntılarını yakından bilen birisi olduğunu belirtti. Zonguldak’ın, kömür üretimiyle kademe kademe ilerlediğini dile getiren Haberal, şöyle dedi: “Ama ilerlemenin sonu yoktur. Ne kadar çok hizmet edebilirsek, insanların ihtiyaçlarını o kadar karşılayabiliriz. O nedenle, diğer tüm milletvekili arkadaşlarımla birlikte, Zonguldak’a hizmet etmek zorundayız. Baktığınız zaman Zonguldak, İç Anadolu’nun Karadeniz’e bağlanan en kısa yoludur. Zonguldak’ın hizmete ihtiyacı var. En baştan, ‘Üç konu var ki ben Zonguldak halkına katkı sağlayabilirim’ demiştim. Bunlardan biri sağlık, diğeri eğitim, üçüncüsü de tanıtımdı. Sağlık konusunda daha ilk etapta burada bir diyaliz merkezi kuruldu. Eğitime ve tanıtıma da katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bunları daha da artırırız.”
     Daha sonra, CHP Kilimli İlçe Örgütü’nü ziyaret eden Haberal, buradan da Kilimli Halkevi’ne geçerek vatandaşlarla buluştu. Kilimli’deki programın ardından, CHP Çatalağzı İlçe Örgütü’ne ziyarette bulundu. Muslu’da da, Belediye binası önünden vatandaşlara seslenen CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal 4 yıl 4 ay tutuklu kalmasıyla ilgili olarak, “Bu ülkede esaret falan olmaz, yanlışlıklar olur. Önemli olan o yanlışları tespit ederek, doğru olanı ortaya koyup o doğruyu yaptırmaktır. Elbette zaman ve insan yaşamı çok önemli.” dedi.
     Türkali Göbü Köyü’nde vatandaşlarla bayramlaştıktan sonra, beraberindeki heyetle Çaycuma’ya giden Prof. Dr. Haberal burada, iki hastası ile karşılaştı. 2008 yılında babası Ercan Basatlı’dan kısmi karaciğer nakli yaparak yaşama döndürdüğü Emre Basatlı (16) ve babasıyla bir süre sohbet eden Haberal, organ naklinin önemine dikkat çekti. Haberal, Çaycuma’dan ayrılırken karşılaştığı, 1972’de mide ameliyatını yaptığı hastası Zekiye Kayıkçıoğlu (86)’nun da bayramını kutladı. Bakacakkadı’daki Başkent Üniversitesi Diyaliz Merkezi’ne giderek, Merkezin Sorumlu Hekimi Dr. Adil Yılmaz’dan bilgi alan Haberal, 2012’de kurulan Merkezin önünde de vatandaşlarla sohbet etti.

     “ADALET HERKESE GEREKLİDİR”
     Bayramın ilk günündeki ziyaret programının bir sonraki durağında Gökçebey Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde vatandaşlara hitap eden Prof. Dr. Mehmet Haberal, şunları kaydetti: “Demokrasi ülkelere kolay yerleşmiyor. Ülkemizi Atatürk, arkadaşları ve aziz şehitlerimiz çok zor şartlar altında kurarak bizlere emanet ettiler. Ülkemiz, o yokluk günlerinden bugüne, bazı konularda Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet düzeyine ulaştı. Bilimde ulaştı, sanatta ulaştı, teknolojide ulaştı… Ama bazı konular var ki, maalesef hala yerleştirmek için uğraşıyoruz. Bunların başında da demokrasi gelir. Ülkemizde demokrasiyi, istediğimiz çağdaş anlamda henüz yerleştirdik diyemeyiz. Ben normal demokrasiden geliyorum, şimdi ileri demokrasi diyoruz ya… Ben o normal demokrasiyi arar hale geldim. Demokrasi yerleşirken mutlaka, diğer ülkelerde olduğu gibi sıkıntılar yaşıyoruz. Hatalar, eksiklikler yapılıyor. En önemli eksiklik, insanların hürriyetidir. En önemli eksiklik adalettir. Adalet Allah’ın emridir, devletin de temelidir. Adalet herkese gereklidir. Ülkemizde şu anda bir süreçten geçiyoruz. Çok ciddi sıkıntılarımız oluyor. Geçmek zorundayız. Elbette, kasıtlı bir takım şeyler yapılmıyor diye düşünmek zorundayım. Eğer bunun aksini düşünürsek o zaman hakikaten daha değişik olaylarla karşı karşıya kalabiliriz. Bu bir geçiş dönemdir.
     Ben burada 4 yıl 4 ayımın nasıl geçtiğini anlatmayı gerekli görmüyorum. Çünkü geçti artık. Tabii o bir aksaklık, eksiklik. Ben şu anda buradayım ama benim şu anda vicdani sızıntılarım geldiğim yerdedir. Dolayısıyla bu aksaklığı gidermek için, Zonguldak’ı temsil eden diğer milletvekili arkadaşlarımızla da bire bir konuşacağız. Bu ülkemizin bir sorunudur. Ve bu sorunu çözmek için bütün kapıları çalacağız, çalmak zorundayız. Hem de acil çözülmek durumundadır. Yaşam hakkı çok önemlidir. İki şey var ki asla geriye gelmez; bunlar insan hayatı ve zamandır. Şimdi dört yıl geri gelecek mi? Hayır. Ben o yanlışı bir kenara koyuyorum. Doğruyu yapmamız gerekiyor. Çünkü ülkemizin doğrulara ihtiyacı var. Ülkemizin yükselmeye ihtiyacı var. Bakın insanlar Mars’a gidiyorlar, kusura bakmayın galiba biz de terse gitmeye başladık. Hep beraber bu eksiklikleri ve aksaklıkları gidermek zorundayız. Hizmet sonsuza dek devam eden bir bayrak yarışıdır.”
     CHP Milletvekili Haberal ve beraberindekiler, son olarak da Devrek’te CHP Devrek İlçe Örgütü’nün önünde bir toplantı düzenlediler. Haberal burada Devreklilere seslenirken, “Zonguldak için ne gerekiyorsa, elimizden gelen hizmeti yapacağımıza kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.
(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   3.145.69.255  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır