Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Alaplı’da Kızlar Bayramı’nda kavga çıktı!
Alaplı’da Kızlar Bayramı’nda kavga çıktı!
 
   

     Alaplı’da Kızlar Bayramı’na fındık toplama mevsimi nedeniyle ilgi geçen yıllara oranla azdı. Özellikle köylerde oturanların katılmadığı bayramda, daha çok ilçe merkezinde oturan genç kız ve erkekler bir araya geldi. En güzel kıyafetlerini giyip Hükümet Caddesi’nde buluşan gençler, caddenin bir ucundan öbür ucuna yürüyerek birbirleriyle göz teması kurmaya ve tanışmaya çalıştı. Kızlar Bayramı’nda nedeni belli olmayan bir kavga ise özellikle genç kızları çok korkuttu. Bir grup genç, iki kişiyi tekme ve yumruklarla darp etti. Kavganın ardından taraflar olay yerinden ayrılarak kayıplara karıştı. Kavga ihbarını alan polisler ise Hükümet Caddesi üzerinde güvenlik önlemlerini arttırdı. Öte yandan Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, her dini bayramın 4. günü ‘Gençler Bayramı’ düzenlendiğini, bayramın ‘Kızlar Bayramı’ olmadığını söyledi. Geçen yıl olduğunu gibi bu yılda Gençler Bayramı’nın fındık hasadı zamanına denk geldiği için zayıf geçtiğini dile getirdi.
     Çimenoğlu, “Bu Alaplı’nın geleneği ve kültüründe var. Kurban ve Ramazan bayramlarının son günü yani 4. günü Gençlik Bayramı’dır. Bütün gençlerin gelip çarşıda gezdikleri bir bayramdır. Biz buna ‘Gençlik Bayramı’ diyoruz ama bazı kesimler tarafından ‘Kızlar Bayramı’ olarak adlandırılıyor. Tabi bu Kızlar Bayramı adlandırılması bizim hoşumuza gitmiyor. Doğru bir adlandırılma değil. Bunun adı Gençlik Bayramı ve çok eski tarihlerden beri kutlanan bir bayram, çok da güzel bir bayram.” dedi. Alaplı’nın köylerinde Ağustos ayının ilk haftasında fındık toplandığını bu nedenle bayrama olan ilginin önceki yıllara oranla daha az olduğunu vurgulayan Çimenoğlu, “Fazla bir kalabalığımız yok. Ama önümüzdeki seneden itibaren inanıyoruz ki eski kalabalığına kavuşacak. Bize belediye olarak eğlenceler yapıyoruz, orkestralar getiriyoruz. Neşeli bir bayram geçiriyoruz. Dediğim gibi bu sene fındıktan dolayı bayramımız zayıf geçiyor.” diye konuştu.

 
 
Yorumlarınız
 » BELEDİYE BAŞKANIMIZ NEVZAT ÇİMEN OĞLUNUN SÖZLERİNE KATILIYORUM.BİR KAÇ YILDIR SIRF HABER OLUP İLGİ ÇEKMEK AMACIYLA SÖYLENEN KIZLAR BAYRAMI DİYE BİR OLAY YOKTUR.BU ÇOK ESKİYE DAYALI GEZMEK AMACIYLA GENÇLERİN TOPLANIP BAYRAMIN 4.GÜNÜ GELENEK VE ADET HALİNE GELMİŞ BİR GÜNDÜR.FINDIK DA OLSA BAŞKA BİR İŞDE OLSA GENÇLERİMİZ BU GÜNÜ HEP KUTLAMAK İSTERLER..YOGUN OLMAMASININ SEBEBİ İSE ÇOGU ARKADAŞLARIMIZ KIZLAR BAYRAMI DİYE ADLANDIRILDIĞI İÇİN RENCİDE OLUP BUGÜNÜ KUTLAMAMLARIDIR -   NESLİHAN BOZKURT / 12 Ağustos 2013- 02:11
 
IP   3.15.229.113  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır