Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Minibüsçülerle zabıta arasında arbede yaşandı
Minibüsçülerle zabıta arasında arbede yaşandı
 
   

     Ereğli Belediyesi 2010 ve 2011 yıllarında iki ayrı rehabilitasyon projesi ile köyden mahalleye geçen yerleşim birimlerinde çalışan yolcu minibüslerinin çalışma güzergahlarını yeniden belirledi. Buna göre Balı Mahallesi’nde çalışan 67 M 8202, 67 M 8204 ve 67 M 8206 plakalı araçların Korubaşı-TOKİ hattında çalışmaları kararı alındı. Araç sahipleri karara uymayıp eski güzergahları olan Balı Mahallesi’ne yolcu taşımaya devam edince Ereğli Belediyesi önce 180 TL para cezası kesti. Para cezasına rağmen araçların Balı Mahallesi’ne yolcu taşımaya devam etmeleri üzerine Ereğli Belediyesi, encümeni bu kez araçlara 3 gün ticaretten men cezası verdi. Kemer Mevkii’nde araçları durduran Zabıta ve Trafik ekipleri araçları bağlamak istedi. Araç sahipleri Metin Fidan ve eşi İlknur Fidan, Şeref Soysal ve eşi Türkan Soysal ile oğlu Erol Soysal çekici ile minibüsün arasına girerek araçlarının çekilmesini önlemek için uzun süre zabıta ve polise direndi. Zabıta ekiplerinin yetersiz kalması sebebiyle Kemer Mahallesi’ne takviye ekip istendi.
     Ereğli Belediyesi Ulaştırma Müdürü Hüseyin Ağlar ile Zabıta Müdürü Atilla Çakar, araç sahiplerine encümen kararını uygulamak zorunda olduklarını anlattı. Zabıta ekiplerinin araç sahiplerini ve ailelerini aracın önünden uzaklaştırmak istemesi üzerine arbede çıktı. Çıkan arbedeye olay yerinde bulunan polis ekipleri de müdahale ederek, direniş gösteren araç sahiplerini ikna etmeye çalıştı. Araç sahiplerinden Şeref Soysal aracını teslim etmemek adına, minibüsün kapısını açmak isteyen zabıta ekiplerine engel olmaya çalıştı. Bu arada Metin Fidan’ın eşi İlknur Fidan da 155’i arayarak olay yerindeki polislerin kendisini darp ettiğini iddia edip, “Sizi de şikayet edeceğim. Ben 155’i arıyorum, benim için bir ekip gelmiyor. Benim hakkımı emniyet güçleri aramıyor. Daha burada polisler bizi darp ediyor.” diyerek tepki gösterdi.
     Olay yerine gelen takviye polis ekipleri, idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı olmadığı müddetçe Belediye’nin aldığı kararın uygulanacağını söyledi. Buna kızan araç sahipleri, “Siz de Belediyenin yandaşınız” diyerek polislere tepki gösterdi. Araç sahipleri, polisin “Burada ifade alınmaz. Gelin karakolda şikayetinizle ilgili ifadenizi alalım” teklifini de kabul etmediler. Uzun süre zabıta ve polis ekiplerine direnen araç sahipleri, bir süre sonra araçlarını zabıta ve polis eşliğinde belediyeye ait garaja götürmeyi kabul ettiler. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a alınan karar nedeniyle tepki gösteren Şeref Soysal’ın eşi Türkan Soysal, “22 seneden beri biz kahrını çekmişiz buranın. Ben bu araçların ruhsatını almak için belediyeye 40 bin TL para ödedim. O zaman niye belediyeye bu parayı ödettirdiler. Biz çocuğumuzu okutamadık belediyenin borcunu ödedik. Nerede bu belediye başkanı? Halil Posbıyık bizim yanımıza gelsin.” dedi. Araç sahipleri kendi istekleri ile minibüslerini kamyon garajına götürmeleri üzerine olay sona erdi.


 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.128.204.140  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır