Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Posbıyık: O özgürlüğüne, biz de O’na kavuştuk
Posbıyık: O özgürlüğüne, biz de O’na kavuştuk
 
   

     Posbıyık yaptığı yazılı açıklamada, 4 yıl 4 ay tutuklu kalmasının ardından 5 Ağustos günü tahliye edilen CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın özgürlüğüne kavuşması ve hemşehrileriyle buluşmasından ötürü mutluluk duyduklarını belirtti. Suçunun ne olduğunu dahi bilemeden 4 yılı aşkın süre tutuklu kalan Haberal’ı, Ereğli ve Zonguldak’ın çok özlediğini dile getiren Posbıyık, şöyle dedi: “Sadece yurdumuzun değil dünya biliminin en önemli değerlerinden biri olan Mehmet Haberal gibi bir ismin Silivri’de bunca sene tutuklu bulunmasına gönlümüz hiç razı gelmemişti. Hele ki, milli iradenin oylarıyla Zonguldak gibi emeğin başkenti olmuş bir kentin milletvekili olmaya hak kazanan birinin, bu iradeye rağmen demir parmaklıklar ardında özgürlüğünden mahrum bırakılması kabul edilebilir bir durum değildi. Neticede bu karanlık günler, en azından Sayın Haberal ve bizler için sona erdi. Değerli milletvekilimiz özgürlüğüne biz de kendisine kavuşmuş olduk. Bu mutluluğu doyasıya yaşadığımız günlerde, tutuklu bulunduğu uzun yıllar boyunca kendisini her zaman sevgiyle ve saygıyla hatırlayan hemşehrilerini unutmadığını gösteren ve Ramazan Bayramı’na denk gelen günlerde tüm yoğunluğunu bir kenara bırakarak vatandaşlarıyla kucaklaşan Sayın Haberal’ın kentimize gerçekleştirmiş olduğu anlamlı ziyaret de mutluluğumuzu pekiştirmiştir. Milletvekilimizi Karadeniz Ereğli’mizde ağırlamak bizlere onur vermiştir. Kendisine bu vesileyle, Karadeniz Ereğli halkına göstermiş olduğu bu yakınlık için şükranlarımızı ifade etmek isterim.”
     Dört yılı aşkın bir süre tutuklu bulunmasına ve özgürlüğü kısıtlanmasına rağmen Haberal’ı sağlıklı ve zinde görmenin, kendisini ayrıca sevindirdiğini anlatan Posbıyık, şunları kaydetti: “Sayın Haberal hepimiz için, tüm Zonguldak ve Karadeniz Ereğli için artı bir güç olacaktır. Sayın Haberal’ın, henüz her şeyin yeni başladığını ve yolumuzun uzun olduğunu, şimdi mücadele zamanın geldiğini ifade eden sözleri bizlere de ayrı bir şevk vermiştir. Şundan eminiz ki, gerek Zonguldak’ın gerekse de Karadeniz Ereğli’nin sesi bundan böyle çok daha gür çıkacaktır. Haberal’ın önderliğinde bir araya gelerek oluşturacağımız güçle, sorunlarımızın çözümü ve beklentilerimizin karşılanması noktasında yapacağımız hiçbir girişim boşa çıkmayacaktır. Hepimizin temel hedefi Zonguldak’ı ve dolayısıyla da bölgemizi daha aydınlık yarınlara taşımaktır. Atatürkçü ve Cumhuriyet aşığı kentin insanları olarak Sayın Haberal’ın da aramıza katılmasıyla birlikte, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere gösterdiği yoldaki yürüyüşümüz devam edecektir.”
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.191.21.86  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır