Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Kavlak: ERDEMİR de, çalışanları da 1 numaradır
Kavlak: ERDEMİR de, çalışanları da 1 numaradır
 
   

     ERDEMİR ve Türk Metal Sendikası arasında imzalanan yüzde 11’lik sözleşme sonrasında, Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, ERDEMİR işçisi ile buluştu. Büyük Anadolu Otel’e gelen Pevrul Kavlak’ı işçilerden oluşan kalabalık bir topluluk karşıladı. Bahçede kesilen kurbanın ardından sloganlar eşliğinde salona giren Kavlak, “Geçtiğimiz günlerde, elim bir iş kazası sonucunda hayatını kaybeden Erdemir işçisi Resul Aydın’a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.” dedi. Kavlak, yaşanan sözleşme sürecinde karşı odakların kendilerinin başarısız olmalarına yönelik beklentilerinin boşa çıktığını ve Türk Metal Sendikası’na bağlı işçinin hakkını aldığını söyledi.
     Kavlak, şunları kaydetti: “ERDEMİR, nasıl Türkiye’nin 1 numarasıysa, ERDEMİR çalışanları da 1 numaradır. Daha çok ürettiği için, daha verimli çalıştığı için, daha çok kazandırdığı için 1 numaradır. ERDEMİR işçisinin örgütlü olduğu Türk Metal de Türkiye’nin 1 numarasıdır. Türk Metal, hem üye sayısı açısından Türkiye’nin 1 numarasıdır, hem birlik ve beraberliği açısından, hem de imzaladığı sözleşmeler bakımından 1 numaradır. Diğerleri numaracıdır. İşte o numaracılar sizin ücretinizi dillerine dolamışlar. Bizim imzaladığımız sözleşmeye en az bizim kadar sevinen bir başkaları da var. Onlar fotokopicilerdir. Çünkü biliyorlar ki onlar ancak bizim imzaladığımız sözleşmenin fotokopisine imza atabilirler. Bizim imzaladığımız sözleşme iyi olursa, onlarınki de iyi olur. Nitekim imzaladığımız sözleşmenin ardından fotokopici sendikaların nutku tutuldu. Her sözleşmenin ardından Türk Metal’e sövüp sayanlar, kendilerine yandaş bazı basın organlarından saldıranlar, bu defa kuzu oldular, sesleri bile çıkmadı. İşte Türk Metal’in büyüklüğü budur. Şimdi benzer bir süreci, diğer fotokopici sendika ile yaşadık. Biz burada Ereğli’de sözleşme imzaladık, onlar İskenderun’da fotokopiye imzaladılar. Halbuki, onlar prosedür olarak bu kez bizim önümüze düşmüşlerdi. Yıllardır İsdemir’e çöreklenen kim? İsdemir işçisinin üzerinden para toplayan kim? İsdemir işçisini düşük ücrete mahkum eden kim? İsdemir işçisine yıllardır bu sahte sözleşmeleri dayatan kim? İsdemir işçisini satan kim? Erdemir işçisine bakacağınıza, işinize bakın, önünüze dönün. Kıskançlık edeceğinize, adam gibi sendikacılık yapın, adam gibi sözleşme yapın.”
     Programın sonunda Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, Kavlak’a plaket takdim etti. ERDEMİR’de çalışan işçilerin çocuklarından oluşan Metal Çocukları Kulübü öğrencileri de Kavlak’a hediye verdi.

Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.137.157.45  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır