Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  “Kireçlik’i de, fındığı da bitirecek santrali istemiyoruz!”
“Kireçlik’i de, fındığı da bitirecek santrali istemiyoruz!”
 
   

     Kdz. Ereğli’ye bağlı Bayat ve Ballıca köyleri arasındaki Kireçlik Koyu başta olmak üzere, bölgede yapılmak istenen termik santrallere karşı çıkmak amacıyla kurulan Ereğli Çevre Platformu, bu yöndeki çalışmalarını sürdürüyor. Platform, düzenlenen son etkinliklerinde ise, yöredeki köylerin önemli bir gelir kaynağı olan fındığa dikkat çekmek amacıyla, Ballıca Köyü’ndeki bir fındık bahçesinde köy sakinleriyle birlikte fındık topladılar.
     Ballıca Köyü Muhtarı Nazım Civelek’in de katılarak destek verdiği etkinlikle ilgili bilgi veren Ereğli Çevre Platformu Sözcülerinden Avukat Burcu Direkçi, şöyle dedi: “Kireçlik’e yapılması planlanan termik santralin yol açacağı çevre katliamına dikkat çekmek amacıyla Ballıca Köyü’nde fındık toplama etkinliği gerçekleştirdik. Çünkü bu bölgede yaşayanların tarım alanındaki en önemli gelir kaynakları fındıktır. Biz de buraya gelip, fındık toplayan işçiler ve köy sakinlerine yardımcı olmak istedik. Diğer yandan, termik santral kurulduğu takdirde önümüzdeki süreçte, bugün yapabildiğimiz fındık hasadının olmayacağı ve tarımsal üretim kaybı yaşanacağını da yerinde dile getirmiş olduk.”

     KİREÇLİK KOYU’NDA KIYI TEMİZLİĞİ
     Köy sakinleriyle de bir süre sohbet eden platform üyeleri, daha sonra da termik santralin kurulmasının planlandığı Kireçlik Koyu’na indiler. Burada, yanlarında getirdikleri eldivenler ve çöp torbalarını hazır eden Ereğli Çevre Platformu üyeleri, hep birlikte Kireçlik Koyu sahilinde biriken çöpleri topladılar. Sahil boyunca birikmiş çeşitli atıkları çöp torbalarında toplayan çevrecilere, yöredeki köylerde yaşayan ve yüzmek-piknik yapmak amacıyla Kireçlik Koyu’na gelen vatandaşlar da yardım ettiler. Kıyı temizliğine, Ballıca Köyü Muhtarı Nazım Civelek, Sücüllü Köyü Muhtarı Hasan Aksakal ve Bayat Köyü Muhtarı Ahmet Eyrilmez de katıldı.
     Kireçlik Koyu’nun bulunmaz bir doğal güzelliğe sahip olduğunu belirten Ereğli Çevre Platformu Sözcülerinden Avukat Burcu Direkçi, yaptıkları çevre temizliği etkinliğiyle, doğaya zarar vermelerinin önüne geçmek amacıyla kıyıda biriken çeşitli atıkları topladıklarını ve bertaraf edilmek üzere çöp tesisine ulaşımını sağladıklarını söyledi. Gerek çocukların gerekse yetişkinlerin, Kireçlik’te daha temiz bir kıyı ve denizden faydalanmalarını önemsediklerini dile getiren Direkçi, şunları kaydetti: “Kireçlik’te önümüzdeki günlerde bir de kamp yapmayı planlıyoruz. Kamp etkinliğiyle de, yine hem bölgenin doğal güzelliğine dikkat çekmek, hem de buranın insanların faydalandığı bir sosyal alan olduğunu yeniden vurgulamak istiyoruz. Kireçlik Koyu’nda termik santral yapılmasını kesinlikle istemiyoruz. Kireçlik’in yanı sıra, aslında ülkemizin hiçbir bölgesinde termik santral kurulmasın diyoruz. Temiz bir doğada yaşamamıza engel olmayacak, insana ve doğaya saygılı bir enerji politikasının oluşturulması tek isteğimizdir. Bu konudaki etkinliklerimize de devam edeceğiz.”
(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   3.134.87.95  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır