Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Ereğli’deki Türk Kızılayı TIR’ı bağışçıları bekliyor
Ereğli’deki Türk Kızılayı TIR’ı bağışçıları bekliyor
 
   

     Ereğli’de her Pazartesi günü Terminal içinde düzenlenen kan bağışı kampanyası, bugün de Kızılay Kan TIR’ında devam etti. Terminal içinde konuşlandırılan kan TIR’ında kan bağışları kabul edilirken, bugüne kadar 10 defa kan bağışı bulunanlara bronz, 25 defa kan bağışında bulunanlara gümüş ve 35 defa kan bağışında bulunanlara altın madalyaları da teslim edildi. Türk Kızılayı Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay, Ereğli halkının kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi gösterdiğini ve bu ilgiden dolayı teşekkür ettiğini söyledi. Oktay, “Kızılay olarak 10 defa kan verene bronz, 25 defa kan verene gümüş ve 35 defa kan bağışında bulunanlara altın madalya veriyoruz. Haziran ayından itibaren madalyalarımız sahiplerine verilmektedir. Yılda bir ya da iki defa da Kan TIR’ımız gelmektedir. Ereğli halkı kan bağışı kampanyalarına her zaman destek veriyor. Kan bağış kampanyalarında Ereğli olarak da Türkiye genelinde yüzde 5’in üzerine çıkmaya başladık.” dedi.
     Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Murat Babalık ise Ramazan ayında düşen kan bağışlarından sonra en çok bulunan kan gruplarında bile ihtiyacın arttığını söyledi. Babalık, şöyle dedi: “Bilindiği gibi yaz dönemindeyiz. Yaz döneminde her yıl olduğu gibi bu yıl da ciddi kan sıkıntımız var. Ramazan’dan çıktık. Biz her zaman aynı şeyleri söylüyoruz. Maalesef her yıl yaz döneminde hastanelerin ihtiyaçları bitmiyor. Hastanelerde sürekli olarak kan ihtiyacı olurken, alımlarda sıkıntı yaşıyoruz. Halkımızda şöyle bir yanlış bilgi var. A+ (A pozitif) her zaman bulunabilen bir kan grubu. Herkeste var. Sıkıntı olmaz diye düşünülüyor. Bu dönem hastanelerden en çok istenen kan grubu A+ oluyor. Alım az olduğu için en çok ihtiyacımız olan kanlar en çok bulunan kanlar oluyor.”
 
 
Yorumlarınız
 » inanıyorumki kan aldığınız şahıslara madalya yerine kansağlıkları hakkında bilgi verseniz daha fazla kan toplayacağınıza inanıyorum -   REŞAT KARTAL / 26 Ağustos 2013- 14:56
 
IP   13.59.9.236  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır