Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Ereğlili işçi, ajan olduğu şüphesiyle Mısır’da tutuklandı!
Ereğlili işçi, ajan olduğu şüphesiyle Mısır’da tutuklandı!
 
   

     Ereğli’de yaşayan Mustafa Öztürk, 2 çocuk babası ağabeyi Reşat Öztürk’ün (46), borçlarını kapatmak için çalışmaya gittiği Mısır’da tutuklanıp, ajan olarak suçlandığı için akıbetinin ne olacağını bilemediklerini dile getirdi. İzmir’den bir tekstil firması ile 2 yıl önce Mısır’a çalışmaya giden Reşat Öztürk, Tahrir Meydanı’nda başlayan ilk olaylar sonrasında firmasının geri dönmesinin ardından Mısır’da kalmış. Vizesi bittiği için günlük işlerde çalıştığı ve son olarak yaşanan olaylarda gözaltına alınmasıyla birlikte, Ereğli’de yaşayan ailesi için tedirgin günler başlamış. Ağabeyinin 14 Ağustos tarihinde tutuklandığını ve o günden sonra bir kaç yardımsever insan tarafından ağabeyiyle ilgili haber aldıklarını anlatan Mustafa Öztürk, ağabeyi Reşat Öztürk´ün geçtiğimiz günlerde eşi Aynur Öztürk ile telefonda görüştüğünü ve yengesinin sesinden çok bitkin olduğunu anladığını söyledi.
     Mustafa Öztürk, “Ağabeyim yaşanan karışıklıkta, eleştirmek bize düşmez ama yakalandı. Tahrir Meydanı’na yakın bir yerde, tam da net bir şey bilmiyoruz. Buradaki akrabalarımız sayesinde oradaki bir iş adamının vasıtası ile görüştürülüp ondan öğrendiğimiz, gösteri sırasında ya kontör ya da cep telefonuna şarj aleti almaya çıktığını, bu arada göstericilerle beraber gösterici zannedilip tutuklandığını öğrendik. Ayın 14’ünde tutuklandığını, ayın 18 ve 19’una kadar hiç bir resmi makama ağabeyimin tutuklandığıyla ilgili bir bilgi aktarılmamış.” diye konuştu. Öztürk, şöyle devam etti: “Bu arada saatler ilerliyor. Durumunun çok kötü olduğunu öğreniyoruz. Orada onunla görüşen iş adamıyla perşembe günü sabahtan olması lazım, görüşen bir iş adamı ağabeyle onun bize dediği darp edildiğini, bunun ilk görüşte zaten belli olduğunu, çok ciddi şekilde darp edildiğini öğrendik. Kendisi ile görüşebildiği kadarıyla ilk tutuklandığı sırada darp edildiğini, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu öğrendiklerinde, daha da işin kötü olduğunu, yani bilmiyorum. Türkiye vatandaşı olduğu için bu muameleyi görüyorsa Başbakanımızdan, Cumhurbaşkanımızdan daha bir sıcak, daha bir elle tutulur, gözle görülür yanımızda olduğunu hissetmek istiyorum. Ağabeyim şu anda orada ne durumda bilmiyoruz.”
     Mustafa Öztürk, ağabeyi Reşat Öztürk’ün, yengesi Aynur Öztürk ile görüştüğünü, telefonda polis ve asker arasında sürekli olarak gidip geldiğini söylediğini ve yengesinin ağabeyiyle görüşmesinin ardından, durumunun iyi olmadığını anladığını söyledi. Öztürk, “İş adamı aradı. Allah razı olsun. 22 yıldır Mısır’daymış. Gidip ağabeyimle bir kez görüştüğünü söyledi. Bizi duyan ya da bize yardımı olacak birileri varsa, ben yardım bekliyorum. Biz ağabeyimizi istiyoruz.” dedi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.19.27.178  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır