Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  FED, sandalyesiz engelli bırakmamayı hedefliyor
FED, sandalyesiz engelli bırakmamayı hedefliyor
 
   

     Kdz. Ereğli’de başlatılan tekerlekli sandalye kampanyasına destek veren hayırseverler ve işadamlarının katkıları ile alınan 20 sandalye daha sahiplerine teslim edildi. Fiziksel Engelliler Derneği (FED) bahçesinde gerçekleştirilen teslim töreninde sandalyelerini alan engelliler, kendilerine sandalyelerin alınmasında emeği geçen ve katkıda bulunanlara teşekkür ettiler.
     Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, hedeflerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne kadar bölgedeki tekerlekli sandalye bekleyen engellileri sandalye sahibi yapmak olduğunu söyledi. Şentürk, şunları kaydetti: “Bugün burada 20 engelli arkadaşımıza daha tekerlekli sandalye sahibi yapmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Hayırseverlere emeği geçenlere söz konusu sandalyelerden istifade eden arkadaşlarımızın adına teşekkür ediyorum. Bizler Fiziksel Engelliler Derneği olarak 12 yıldır yapmış olduğumuz bu mücadeleyi önümüzdeki 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde taçlandırmak istiyoruz. Önümüze bir hedef koyduk. Hedefimiz 3 Aralık’ta bu bölgede akülü ve manuel tekerlekli sandalye ihtiyacı olan insan bırakmamak. Bu hedefimize ilçe kaymakamımızın desteği ile geçtiğimiz yıllarda okullarda bu sorunu çözdük. Okullara giden öğrencilerin içerisinde akülü sandalye ihtiyacı olanı bırakmadık. İnşallah şehrin altyapısı, ulaşımı, kamu binaları ve toplumsal alanlar da bu sandalyeleri kullanan insanlara uygun hale getirilir. Bugüne kadar mükerrer olmak üzere 30’a yakın manuel sandalye verdik. 110 civarında da akülü sandalye verdik. Sırada 20 tane daha akülü sandalye bekleyen arkadaşımız var. Onları da dediğim gibi 3 Aralık tarihine kadar bitirmeyi hedefliyoruz.”
     Törene katılan ve Fiziksel Engelliler Derneğine Belediye Başkanlığı döneminde olduğu gibi başkanlık sonrasında da destek veren eski Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli ise derneğe desteğinin devam edeceğini vurguladı. Yapılan konuşmaların ardından sandalyelerini alan engelliler, aileleri ile birlikte dernek binasından ayrıldı.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.139.97.157  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır