Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Bağımsız Meclis üyeleri yeni Pazaryeri projesine karşı çıktı
Bağımsız Meclis üyeleri yeni Pazaryeri projesine karşı çıktı
 
   

     Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Eylül ayı olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci gününde Pazaryeri imar konusunda verilen ret oyu sonrasında Meclis’te sinirler gerilmiş, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın meclisi kapatmasıyla sözlü tartışmalar yaşanmıştı. Ereğli Belediyesi’nin Bağımsız Meclis üyeleri, bugün Pazaryeri esnafı ile imar değişikliğine gidilmek istenen Pazaryeri’nde basın toplantısı düzenledi.
     Toplantıda Bağımsız Belediye Meclis üyeleri adına konuşan Fevzi Ekşi, şunları kaydetti: “Yapılmakta olan AVM binası mevcut Pazaryeri’nden 800 metre uzaklıkta olup, Pazaryeri ile uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır. Yani et tırnaktan ayrılmaktadır. Ayrıca, burada hak sahibi olan dükkân sahiplerinin yapılmakta olan AVM’de hakları bulunmamaktadır. Yasa gereği ihale yapılmak zorundadır. İhale yapıldığı zaman dükkânların kimler tarafından işletileceği ihale ile belli olacaktır. İhale ile dükkân alsa bile oradaki dükkânların fiziki büyüklüğü buradaki işi ile örtüşmemektedir. Zaten Pazaryeri esnafının ihtiyacını karşılayacak özellikte yapılmamıştır. Daha da önemlisi Kdz. Ereğli’de yaşayan değerli halkımız Pazaryeri alışverişinden uzaklaştırılıp büyük marketlere bilinçli olarak yönlendirilmektedir. Kdz. Ereğli tarihi ile özdeşleşen bu Pazaryeri’nin geri kalan kısmının yıkılıp meydan olarak bırakılması Pazaryeri esnafına vurulan ağır bir darbe olduğu gibi değerli halkımızla da dalga geçme ve alay etme projesidir. Kdz. Ereğli’nin meydan eksiği yoktur. Türkiye’de krizin en ağır şartlarının yaşandığı yer maalesef Kdz. Ereğli’dir. Bu tür yanlış projeler, ekonomisi bozuk olan kentimizdeki krizi daha derinleştirecek, telafisi mümkün olmayan yaralar açacaktır. Böylesine ucube bir Pazaryeri projesinde ısrar edip, ben yaptım oldu zihniyetine Ereğli Belediyesi Bağımsız Meclis üyeleri olarak karşı çıkıyor ve yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğine inanarak, pazar esnafımızın ve değerli Kdz. Ereğli halkının menfaatlerini korumak, kentin çarpık yapılaşmasının önüne geçmek için bu konuda mevcut halinin korunarak gerekli iyileştirmelerin yapılması gerektiğine inanıyoruz.”
 
 
Yorumlarınız
 » Neoldu beşi biyerdelerniye ayaklandınız Bld meclis üyesi secildiğinizde herşey yolundaydı Halil Başkanın projelerine evet dediniz sizin bu ayaklanmalarınız karalamalarınız hiçbir işe yaramayacak Ereğli modern bir ilce olacak ve öğlede kalacak her zaman başkanımızın arkasındayız -   Betül Düzova / 09 Eylül 2013- 20:57
 
IP   18.219.95.244  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..
27 Nisan 2024
19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşadığı en büyük felakette büyük zarar gören Türk..
27 Nisan 2024
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda..
26 Nisan 2024
Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN’24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz...
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır