Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  “Üretmezsek başkalarına avuç açmak zorunda kalırız”
“Üretmezsek başkalarına avuç açmak zorunda kalırız”
 
   

     Şenliklere katılmak üzere geldiği Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, ilçe girişindeki Kılçak Mevkii’nde kalabalık bir topluluk tarafından karşılanan CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, burada kendisini karşılayan partililer ve vatandaşlarla tek tek selamlaştı. Ardından, düzenlenen şenliklere katılmak üzere Bölüklü Yaylası’na çıkan CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, şenlik alanında da vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Alkışlarla şenlik alanına adım atan Prof. Dr. Haberal, etkinliğe katılanlarla selamlaştı ve sohbet etti.

     SAYDAM: TURİZMİ GELİŞTİRMEK İÇİN YOL SORUNLARINI AŞMALIYIZ
     4. Gümeli Yayla ve Acı Bal Şenlikleri etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, davetlerini geri çevirmeyerek şenliğe katılan CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Haberal’ın beldelerinde yaşayan vatandaşlara sağlık alanında büyük destek verdiğini dile getirdi. Zonguldak’ın turizm bakımından gelişmesi için yayla yollarının yapılması gerektiğine işaret eden Saydam, “Mahalle yollarının da asfaltlanmasını önemsiyoruz. Gümeli-Eğerci, Gümeli-Yığılca ve Gümeli-Ormanlı bağlantı yolları da bir an önce yapılmalıdır.” dedi. Beldelerinde, belediye olarak yaptıkları çalışmalar konusunda da bilgi veren Saydam, yakın zamanda Gümeli’de kurulacak rüzgar enerjisi istasyonları sayesinde, yeni istihdam alanları yaratılmasının amaçlandığını söyledi.
     CHP Alaplı İlçe Başkanı ve Acı Bal Derneği Başkanı Hüseyin Tosun ise, bölge insanının çalışkanlığına vurgu yaptı. Doğaya zarar vermemeyi ve doğayı kirletmemeyi de son derece önemsediklerini ifade eden Tosun, “En büyük sorunumuz 2 B ve yol sıkıntılarıdır.” diye konuştu. CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk de yaptığı konuşmada, cennet vatanı kurtararak kendilerinden sonraki nesillere bırakan Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet şehitlerini anmanın insanlık borcu olduğunu belirtti. Nazım Hikmet’in ‘Bu Memleket Bizim’ şiiriyle etkinliğe katılanlara seslenen Köktürk, “Bu vatan bizim, Gümeli bizim, yaylalar, akan dereler, Gezi Parkları bizim. Memleketimize sahip çıkmaya kararlılıkla devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

     HABERAL: TOPRAKLARIMIZ BETONLAŞIRSA, ONU BİR DAHA GERİ GETİREMEYİZ
     CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal da konuşmasında, organizasyonu düzenleyen Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam’ı kutladı. Bölüklü Yaylası’nı ve Gümeli’yi mükemmel bulduğunu ifade eden Haberal, “2 B sorununun da kısa zaman içerisinde halledilerek, köylünün alın terinin aktığı topraklarda, emeğinin yerini bulduğunu görmesini diliyorum.” dedi. Ülkenin yokluk günlerinden bu günlere geldiğinin altını çizen Prof. Dr. Haberal, şöyle dedi: “Atatürk ve aziz şehitlerimizi de şükranla anıyorum. Bizim yapmamız gereken, ülkemizi yüceltmek ve yükseltmektir. Ülkemiz bilim ve sanat alanlarında, Atatürk’ün gösterdiği medeniyet düzeyine ulaştı. Artık bu düzeyi aşmaya çalışıyoruz. Hem dünyada hem de ülkemizde gerçekleşen pek çok ilklerle bu duruma geldi. Ben kendi ülkemden başka bir ülke düşünemiyorum. Atatürk’ün ‘Türk öğün, çalış, güven’ sözlerindeki gibi de, birbirimize güvenip inandıktan sonra yapamayacağımız hiçbir şey olmadığını düşünüyorum. Balcılardan ve balcılıktan söz edildi. Bunun değerini iyi bilelim. Teknolojiyi her yerde bulabilirsiniz. Her ortamda elde edebilirsiniz. Ama eğer topraklarımız betonlaşırsa, onu bir daha geri getiremeyiz. Ben bu konuda, şu sloganı benimsedim: Topraklarımızı betonlaştırma, insanlarımızı aç bırakma. Türkiye bugün saman ithal ediyor. Buğday ihraç eden ülkemiz, buğdayı ithal eder hale gelmiş. Bunu kabul etmek mümkün müdür? Tarlalarımıza sahip çıkalım. Karasabanı, çiftçiliği, tarımı iyi bilirim. Bunların meşakkatini de iyi bilirim. Ama bugün bakın, herkes organik tarım diyor. Organik tarıma sahip çıkalım ve üretelim. Biz üretmezsek, başkalarına avuç açmak durumunda kalırız.”
     Festivaller, şenlikler gibi özel günlerin, insanların bir araya gelmesi için vesile olduğunu da dile getiren Haberal, şunları kaydetti: “Birbirimize kırgın olmayalım. Kırgınlıkla, kavgayla kimse bir yere gidemez. Elbette yanlışları söyleyeceğiz. Doğru tektir. Ama yanlışı söylerken, doğrusunu da dile getireceğiz. Hepimizin hedefi, ülkemizin geleceğine katkı sağlamak, ülkemizi yüceltmek olmalıdır. Zonguldak’a 1954 yılında gelmiştim. O günden bu güne Zonguldak’ta pek çok şey değişti. Ancak ne yazık ki yollar değişmedi. Her birimiz eğer bir çivi çakarsak, ülkede eserler ortaya çıkar. Herkes elinden geleni yapacak, üzerine düşen imkanı kullanacak. O zaman buralara asfalt yollardan gelebiliriz.”
     Konuşmaların ardından etkinlik, saz eşliğinde deyiş ve türkülerin söylenmesiyle devam etti. Kdz. Ereğli Alevi Kültür Dernekleri Semah Ekibi’nin semah gösterisi de, ilgiyle izlendi. Etkinliğin sonunda, bölgede üretilen acı balın armağan edildiği CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, tulum ezgilerini de beğeniyle dinledi.
(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   3.145.151.141  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..
27 Nisan 2024
19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşadığı en büyük felakette büyük zarar gören Türk..
27 Nisan 2024
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda..
26 Nisan 2024
Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN’24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz...
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır