Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  “Zonguldak’ın talepleri için lokomotif olacağız”
“Zonguldak’ın talepleri için lokomotif olacağız”
 
   

     Mustafa Kumlu’nun istifasının ardından Türk-İş Genel Başkanlığı’na seçilen Ergün Atalay, Pazartesi günü Zonguldak’ta Maden işçileri ile birlikte madene inecek. Akşam saatlerinde Ereğli’deki Büyük Anadolu Otel’e gelen Genel Başkan Ergün Atalay, sabah saatlerinde Zonguldak’a geçerek ilk olarak maden ocakları hakkında brifing alacak. Daha sonra madencilerle birlikte madene inecek. Burada madencilerle sohbet edecek olan Genel Başkan Atalay, daha sonra ilden ayrılacak. Ziyaret öncesinde otelde konaklayan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, ziyareti ile ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı. Atalay, Zonguldak’taki en büyük sorununun kuralsız çalışan maden ocaklarının olduğunu söylerken, 61 yıldır ülkede sigorta görevini gören Türk-İş’in işçilerin umudunu arttırıp hedefe varılması için ne gerekiyorsa yapmaya çalışacağını söyledi.
     Atalay şöyle dedi: “Zonguldak’ta kuralsız çalışan ocaklarımız var. Bu kuralsız çalışan ocaklarla ilgili hükümetin de yapması gerekenler var. Yasalar çıkıyor ama bu yasalarında takipçisi olmak lazım. Türk-İş’te süreç şu; bundan evvel de bizler de yönetimdeydik. Bundan evvel olanların günahına da sevabına da bizler ortağız. Ama her şey arzu ettiğiniz gibi olmuyor. Böyle bir değişiklik olması gerekiyordu. Odaya oturmadan burada başlangıcın özelliği, bugüne kadar biz işçinin başını aşağıya düşürmemeye çalışıyoruz. Bundan sonra bize güvenenlerin başını aşağıya eğdirmeyiz. Dilimizin döndüğünü, söylediğimizi söyleriz, yapamayacağımızı da yapamadık diye söyleriz. Yani sendikacı ne yapması gerekiyorsa yaparız. Türk-İş 61 yıldır bu ülkede sigorta oldu. Nasıl bir sigorta ise iyi bir sigortadır. Türk-İş’ten Türkiye’nin, işçilerin, memurun, halkın beklentisi var. Zaman zaman bunu yerine getirdiğimiz dönemler oldu. Zaman zaman da yerine getiremediğimiz dönemler oldu. 30 aylık bir süreç var. Daha iyi olacak. İşçinin umudunu daha iyi arttırıp hedefe varılması için ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız.”
     Sendikalarında görev dağılımı yaptıktan sonra başkanlık makamına oturmadan Türkiye ve dünyanın en zor meslek kollarından olan madencileri madende ziyaret etmek üzere kente geldiklerini anlatan Atalay, şunları kaydetti: “Zonguldak’ta, işçilerin simgesi olan, dünyada ve ülkemizde en zahmetli iş kolu olan maden işçileri ile beraber olacağız. Sabah Allah nasip ederse vardiyaya giren ve çıkanlarla kısa bir sohbet yapacağız. Kurum yöneticileri bize brifing verecekler. Ondan sonra ocağa ineceğiz. Nasip olursa sabah kahvaltısında görüşlerimizi ve düşüncelerimizi madencilerle birlikte ocağın içinde arkadaşlarımızın çalıştığı yerde orada onlarla birlikte sohbet edeceğiz. Söylememiz gerekenleri onlara söyleyeceğiz. Onların taleplerini alacağız. Dualarını alacağız. Ondan sonra nasip olursa yerin üzerine çıkıp bize eşlik eden diğer sendika başkanları ile Ankara’ya gideceğiz. İşçilerin önünde sıkıntılar ve problemler var. O sıkıntıların taleplerini yarın maden işçisi ile birlikte ve özellikle kamuoyu ile birlikte paylaşacağız. Zonguldak’ın ülkeyi idare edenlerden talepleri var. Zonguldak’ın bizlerden beklentileri var. O beklentiler için biz Türk-İş yönetimi olarak ona lokomotif olacağız. Onun için bizim başlangıcımız o. Biz bu bölgeyi çok önemsiyoruz.”
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.218.168.16  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..
27 Nisan 2024
19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşadığı en büyük felakette büyük zarar gören Türk..
27 Nisan 2024
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda..
26 Nisan 2024
Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN’24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz...
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır