Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Kılıçdaroğlu ve Haberal’dan eski Bakan Uzuner’e ziyaret
Kılıçdaroğlu ve Haberal’dan eski Bakan Uzuner’e ziyaret
 
   

     CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başkent Hastanesi’nde tedavi gören eski bakanlardan Ali Rıza Uzuner’i ziyaret etti. Kapıda Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü ve CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, ziyaretinde Uzuner’in yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti. Daha sonra hastanenin yeni yapılan bölümlerini de gezen Kılıçdaroğlu, Prof. Dr. Mehmet Haberal ile bir süre sohbet etti. Çıkışta gazetecilerin sorularını da yanıtlayan CHP liderine Ankara İl Başkanı Zeki Alçın eşlik etti. Kendisine, ziyaret sonrası hastaneden ayrılırken demokratikleşme paketine ilişkin değerlendirmelerinin sorulması üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: “Daha önce söylemiştim, masanın bir ucunda Abdullah Öcalan, diğer ucunda da Recep Tayyip Erdoğan var, ikisi görüşüyorlar, pazarlık yapıyorlar. Toplumun bilgisi yok, haberi yok. Nasıl bir demokratikleşme paketi bilmiyoruz. Türkiye demokratikleşecek ama Türkiye halkının bundan haberi yok. Böyle bir demokrasi anlayışını biz kabul etmiyoruz. Eğer gerçekten demokratikleşme olacaksa bu paketin kamuoyuna açılması, tartışılması, düşünürlerin görüşlerini bildirmesi gerekir. Sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini bildirmesi gerekir. Öyle anlaşılıyor ki bunlar kendi aralarında oturdular pazarlık yaptılar, bir iki noktada kuşkular var, onları da giderecekler. Apar topar parlamentodan geçirip yasalaştıracaklar, böylece Türkiye demokratikleşmiş olacak.”



     Ülkenin demokratikleşmesinin önündeki engelin 12 Eylül askeri rejiminin getirdiği yasalar olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Bu yasalar değişmeden Türkiye’de sağlıklı bir demokrasi olmaz. Kendi düşüncesine göre seçim yasasını değiştirip acaba ben vatandaşın oylarla, başka partilere verdiği oylarla kendime nasıl milletvekili çıkarırım arayışına girerse bunlar doğru olmaz.” dedi. Demokratikleşme paketinin içinde kılık kıyafetlerle ilgili, kamuda başörtü düzenlemesi gibi maddeler olduğuna yönelik haberler sorulan Kılıçdaroğlu, “Yasalarla kılık kıyafet düzenlenmez. Kılık kıyafetin düzenlenmesi ile ilgili yönetmelikler vardır. O yönetmelikler şu anda uygulanıyor zaten. Yasalarla neyi değiştireceksiniz? Kılık kıyafet serbest; yani yargıç yargılama sırasında kürsüye istediği kıyafetle mi çıkacak? Var mı dünyada böyle bir örnek? Yok böyle bir örnek. Onun için paket olmadan, kamuoyuna açıklanmadan görüş bildirmek çok doğru değil. Önce bir bakalım neyi açıklayacaklar, neyi konuşacaklar, pazarlıklar ne oldu, uzlaştılar mı uzlaşmadılar mı? Bunları göreceğiz, ondan sonra kararımızı vereceğiz.” ifadelerini kullandı.
     BDP’nin anadilde eğitim için boykot çağrısı sorulan Kılıçdaroğlu, “Doğru bulmuyorum, çocukları siyasete malzeme etmeyi hiç doğru bulmuyorum. Bunlar bizim çocuklarımız, o çocukları alıp siyasete malzeme etmenin bir anlamı yoktur.” görüşüne yer verdi. Başbakan Erdoğan’ın, açıklamalarının ardından 28 Şubat ile ilgili Aydın Doğan ve Koç Grubu´na ilişkin başlatılan soruşturmalara yönelik bir soru yöneltilen Kılıçdaroğlu, “Hitler’in Almanyasında Führer’e doğru diye bir kavram var. Hitler bir şey söyler, ertesi gün bütün bürokrasi ve milletvekilleri onu yerine getirmek için yarışırlardı. Benzer bir uygulama 2013´ün Türkiyesinde var. Recep Tayyip Erdoğan bir şey söylüyor, onun milletvekilleri, bürokratları, savcıları, yargıçları, onun söylemlerini yerine getirmek için çaba harcıyorlar. Türkiye’de gelinen nokta maalesef bu. Demokrasi açısından son derece riskli ve tehlikeli. Yargılamalar siyasetin isteği üzerine yapılırsa o zaman Türkiye’de yargı bağımsızlığından söz edilemez. Zaten de söz etmiyoruz. Yargı tümü ile siyasi iktidarın emrinde, o bir talimat veriyor o da gereğini yapıyor.” dedi. CHP tarafından planlanan ‘savaşa hayır’ mitinglerinin ne zaman yapılacağı sorulan CHP Genel Başkanı, “Önümüzdeki günlerde Adana’da yapacağız.” diye cevap verdi.

 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.17.128.129  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..
06 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, seralarında ürettiği 350 bin ata tohumu domates, biber, patlıcan ve salatalı..
04 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin toplu taşımaya yönelik İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çilek Halk Otobüsl..
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır