Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Eski CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, memleketi Ereğli’ye geldi
Eski CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, memleketi Ereğli’ye geldi
 
   

     Sahil Bandı üzerindeki bir mekanda, aralarında CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Avni Çelebi, Eczacı Sadun Duran, Tarih Öğretmeni ve Araştırmacı Gürdal Özçakır’ın da bulunduğu dostlarıyla bir araya gelen eski CHP Grup Başkanvekili, CHP Zonguldak ve İzmir Milletvekili Kemal Anadol, anılarını tazeledi. Ereğli’nin tarihinden bugününe pek çok konunun konuşulduğu sohbetin ardından Anadol, Gazi Alemdar Müze Gemisi’ni ziyaret etti. Müze geminin tüm bölümlerini tek tek dolaşan Anadol ve beraberindeki arkadaşlarına, Gazi Alemdar Gemisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Durmaz Demiroğlu ile Tarih Öğretmeni ve Araştırmacı Gürdal Özçakır, gemide bulunan objelerle ilgili detaylı bilgi verdi.
     İzmir’de yaşayan Anadol, aradan geçen beş yıldan sonra geldiği Ereğli’de, Gazi Alemdar Müze Gemisi’ni ziyaretinin ardından EreğliBülteni’ne konuştu. Alemdar Müze Gemisi’nin kente kazandırılmasından büyük mutluluk duyduğunu belirten Anadol, “Alemdar, Kurtuluş Savaşı gazisi bir gemidir. Maalesef, yüzümüzü ağartan Alemdar, tarihimizde yeterli ve gerekli yeri alamamıştır. Bunun sorumlusunu falan aramak ayrı bir şey ama Gazi Alemdar Müze Gemisi’ni yapanlara yürekten teşekkür ediyorum. Gerçekten büyük bir eser yaratmışlar ve Ereğli’ye, Türkiye Cumhuriyeti tarihine çok önemli bir katkıda bulunmuşlar.” dedi.

     “DENİZ MÜCADELESİ OLMASA, KURTULUŞ SAVAŞI KAZANILAMAZDI”
     Okullarda öğretilen tarih derslerinde, Kurtuluş Savaşı’ndaki deniz mücadelesine yeterince değinilmediğini dile getiren Anadol, şöyle dedi: “Kurtuluş Savaşı mücadelemiz, eğitim kurumlarında öğrencilere inkılap tarihi derslerinde yeterli şekilde öğretilmektedir. Ama Kurtuluş Savaşı’ndaki deniz mücadelesi, deniz savaşı, hiçbir zaman gerekli şekilde anlatılmamıştır. Objektif şekilde anlatılmamıştır. Resmi tarihten söz etmiyorum. Sovyetler Birliği yardımı olmasaydı; o yardımı kahraman denizcilerimiz Karadeniz’de destanlar yaratarak Anadolu’ya, Trabzon’a, İnebolu’ya, Amasra’ya, Ereğli’ye ulaştırmasalardı; o cephane ve silahlar savaş alanına gitmeseydi, Kurtuluş Savaşı kazanılamazdı. Atatürk savaştan sonra, “Gözüm Sakarya ve Dumlupınar’daydı ama kulağım Karadeniz’deydi” sözünü boşuna söylememiştir. O nedenle, geç de olsa Gazi Alemdar’ın bu şekilde ortaya çıkmasıyla, yıllar önce jilet yaptık ama şimdi birebir yenisini yaparak, günahımızı affettirdik sanıyorum. Ereğli için çok büyük kazançtır.”
     Ereğli’nin de gelişmekte olan bir kent olduğunu ve memleketindeki gelişmeleri görmekten memnun olduğunu da ifade eden Anadol, “Ereğli de her geçen gün gelişen ve büyüyen bir kent. Benim de memleketim tabii… Gelişmeleri gördükçe mutlu oluyorum. Tabii kentleşmenin yarattığı sorunlar var. Onlar da ayrı tartışılacak konulardır. Ama yeşilin korunması, kentin büyürken dikkat etmesi gereken konular. İlgililerce mutlaka dikkate alınıyordur. Tüm Ereğlililere, hemşerilerime esenlikler diliyorum ve Gazi Alemdar Müze Gemisi gibi bir kazanımı da ziyaret etmekten büyük mutluluk duyuyorum.” şeklinde konuştu.
(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   13.59.136.170  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..
06 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, seralarında ürettiği 350 bin ata tohumu domates, biber, patlıcan ve salatalı..
04 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin toplu taşımaya yönelik İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çilek Halk Otobüsl..
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır