Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Erdem: Viking Treni Projesi’ni Ereğli’ye bağlamaya çalışıyoruz
Erdem: Viking Treni Projesi’ni Ereğli’ye bağlamaya çalışıyoruz
 
   

     Ziyarette, ERDEMİR Limanı’ndan narenciye sevkiyatının başlamasını önemsediklerini ve bu gelişmeden memnuniyet duyduklarını belirten AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, bunun için çaba gösteren Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem’e teşekkür etti. Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) konusundaki bedelsiz arsa tahsisinde sürenin 2 daha uzatılmasının da olumlu yansımalarının olacağını ifade eden Çakır, “Bununla ilgili bölgemize yatırım yapmayı düşünenler vardır. Tam da o döneme denk gelmesi, bir limanın kullanılması ve insanların yarın ileride ihracat yapmak istediği zaman ERDEMİR Limanı’nın buna hazır olduğunu bir şekilde görmüş olması, bizleri de ayrıca mutlu etmiştir.” dedi.
     Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem de, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve beraberindekilerin kendisini ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, AK Parti İlçe Örgütü’nün ilçede inşası devam eden kamu yatırımlarının işleyişini takip etmesini de doğru bulduğunu söyledi. Erdem, “Sorunları beraber çözmeye gayret ediyoruz. Mesuliyetiniz ağır. Bu yatırımların gerçekleşmesinde ve zamanında bitirilmesinde en önemli faktörsünüz.” şeklinde konuştu. ERDEMİR Limanı’ndan narenciye sevkiyatının başladığını da anımsatan Erdem, şöyle dedi: “Bir narenciye gemimiz yüklendi ve gitti. Bugüne kadar bunlar Türkiye’nin muhtelif limanlarından yapılıyordu. Ereğli ekonomisinin canlanması için bunları Ereğli’ye getirmenin gayreti içerisindeydik. ERDEMİR Limanı buna müsait olduğu için yetkililerle görüşmeler yaptık. Bu yapılan ihracat narenciye ihracatıdır. Bazı arkadaşlar bunu karıştırıyorlar. Gemiler karaya benzemez, deniz farklıdır. Bu narenciye yüklenen gemi çift cinsiyetlidir. Bazı gemilerin 2 cinsiyeti olur. Geminin hem kargo, hem Ro-Ro, 2 tane cinsiyeti var. Aynı anda kargo da, narenciye de taşıyabiliyor. Bu başlayan narenciye sevkiyatıydı. Bunun arkası gelecek, bu ayda 5 gemiye, 10 gemiye çıkacak. Bu Ereğli ekonomisine katkı demektir, ERDEMİR Limanı’na katkı demektir. Hareket başlayacaktır. Bunun arkasından çalışmaları devam ediyor. ERDEMİR’le bu çalışmaları yapıyoruz, raporlar hazırladık, onlar hazırladı. Sayın Milletvekili Candan da bu konuyu iyi biliyor, narenciyenin arkasından da Ro-ro’ya başlayacağız. Bunun gayreti içindeyiz.”

     VİKİNG TRENİ PROJESİ
     Ereğli’de herkesin denizcilik konusunda yorum yaptığını, ancak herkesin kendi alanında konuşması gerektiğini vurgulayan Erdem, şu görüşlere yer verdi: “Çıkıyor, diyor ki ‘limana ihtiyaç var’. Neden diyorsun? ‘Var’ diyor. Limana ihtiyaç yok. ERDEMİR’in kapasitesi 20 milyon ton, geçen sene 9,5 milyon ton mal gelmiş. 10,5 milyon ton atıl kapasite var. Diğer limanlarla Ereğli’nin kapasitesi 23 milyon ton. 13 milyon ton atıl kapasite var. Liman dediğin zaman, 1 milyar dolardan başlıyor. Bu ülkenin sokağa atılacak parası yok. İşte Alaplı limanı, yapanlar ortada. İçeriye balıkçı zor giriyor. Herkes bildiği konuda konuşsun. Bildiği işi yapsın. 800 milyon dolara yakın para gitti Alaplı limanına. Ne oldu? Bu ülkenin bir dolara ihtiyacı var. Bu ülke ekonomisi iyi olursa ayakta durur. Onun için Denizciliği herkes konuşmasın gelsin bilgi alsın.”
     İlçe için yeni bir proje konusunda da fikir yürüttüklerini açıklayan Erdem, Avrupa-Kafkasya-Asya Ulaşım Koridoru adı altında geliştirilen ve Orta Asya ile Türki Cumhuriyetler’den Avrupa’ya hammadde aktarımını amaçlayan projeyi, Ereğli’ye çekmek istediklerini anlattı. Erdem, şunları kaydetti: “Avrupa’dan Asya’ya, Karadeniz-Kafkasya-Hazar Denizi üzerinden alternatif bir ulaştırma ağı kurmak istiyoruz. Bunun hazırlanışı bize ait değil. Biz hazırlanan bu projeyi tatbik etmeye çalışan bir kurumuz. Bu; Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Tacikistan, Daki, Afganistan’daki madenlerin Batı’ya taşınması projesidir. Bu projeyi hazırlayanlar adına Viking Treni koymuşlar ve Samsun-İstanbul limanlarını kullanmayı düşünüyorlar. Biz de diyoruz ki, Ukrayna’ya en yakın liman biziz, Ereğli Limanı’nı kullanalım. Bunun için de bir çalışmamız var. Ülkemizin doğusundaki, parçalanan Rusya’dan ayrılan devletlerin, 12’ye yakın devletin madenleri, hammaddeleri trenle alınacak Ereğli Limanı’na getirilecek. İstanbul Limanı artık kullanılacak durumda değil, Haydarpaşa da kapanıyor çok yoğunluk var. Onun için bunu Ereğli Limanı’na getirirsek buna tren yolu hattımızı da bağlarsak, 2 tane seçeneğimiz var. Adapazarı tren hattının buraya bağlanması, Zonguldak tren hattının bağlanması. Zaten Kandilli’ye kadar tren hattımız vardı, maalesef söktüler. Bu proje eğer gerçekleşirse, endüstriyel mallar tren yoluyla Çin’e kadar gidecek. Oradaki madenler de deniz yoluyla Batı’ya taşınacak, Ereğli Limanı sayesinde. Viking treni gerçekleşirse Ereğli’nin çehresi değişecek.”
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 » irfan beyin engin fikirlerinden faydalanmak gerekir.konusuna hakim bir oda başaknımız büyüğümüz kdzereğliye katkıları ve istihdam projeleri her zaman mevcuttur.tren yolu bağalntıalrı ve deniz yolu taşımacılığının artırılmasıyla ereğlimiz nefes alacaktır.akıl dolu projelere ihtiyacımız var.bu değerli işadamlarımızın fikirlerine mutlak itibar edilmeli.tşk başkan. -   nizamettin halıcıoğlu / 25 Eylül 2013- 21:54
 
IP   18.119.105.239  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır