Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Tekin: Zonguldak’ta insanlar nefes bile alamayacak duruma gelecek!
Tekin: Zonguldak’ta insanlar nefes bile alamayacak duruma gelecek!
 
   

     CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, çevre sorunlarına ve HES’lere dikkat çekti. Zonguldak için durumun diğer bölgelere nazaran daha ileri safhada olduğunu ve “tehlike” arz ettiğini ifade eden Tekin, Zonguldak’ın önde gelen çevre sorunlarının Çatalağzı ve Muslu bölgesinde yer alan termik santrallerin faaliyetlerinden meydana geldiğini belirtti. Tekin, “Bu HES çılgınlığına dur denilmediği sürece Muslu ve Çatalağzı bölgesi yaklaşık 4 bin MW gücünde termik santrallerle kaplanacak ve bırakın çevre koşullarının bozulmasını, insanlar nefes bile alamayacak duruma gelecek” dedi.
     Çatalağzı ve Muslu bölgesinden, Saltukova ve Filyos Vadisi dahil olmak üzere hükümetin birçok termik santral yapımına onay verdiğini, vadide yeni bir nükleer santral projesinin de olduğundan söz edildiğini belirten Tekin, Başbakan’a şu soruları yöneltti: “Hükümetin elektrik ihtiyacını karşılamak için termik santral yapımı ile ilgili politikası nedir? Termik santrallerin yerine alternatif enerji kaynakları olan rüzgâr ve güneş santrallerine teşvik desteğinin arttırılması düşünülmekte midir? Termik santraller neden doğal güzelliği olan Karadeniz Bölgesi’nde, bilhassa Zonguldak ve Filyos Bölgesi’nde planlanmaktadır? Zonguldak’ta kurulu olan ve kurulacak olan santrallerin toplam kurulu gücü ne olacaktır? Bu termik santrallerin insan sağlığına ve çevreye olacak olan zincirleme zararları nelerdir? Mevcut Eren Limanı’na ilave olarak yapılmakta olan kömür stok sahası için denizin ne kadarlık bir bölümü doldurulacaktır? Bunun denizdeki yaşama etkileri nelerdir? Eren Enerji’ye ait kurulu bulunan santraller, insan sağlığını ve çevreyi hangi ölçüde etkilemektedir? Bu kurulu ve kurulacak santrallerin kaçı Eren Enerji’ye aittir? Eren Enerji bu ekonomik ve siyasi gücü nereden almaktadır? Eren Enerji Santrali bugüne kadar kaç defa denetlenmiştir? Bu denetlemelerde yasal her belgeyi sunmuşlar mıdır? Bilhassa sıvı ve katı tehlikeli kimyasal atıkların imhası ile ilgili belge sunulmuş mudur? Eren Enerji firması hakkında yapılan denetimlerde bugüne kadar açılmış kaç dava vardır? Termik santral yatırımlarının bu kadar yoğun olacağı Çatalağzı ve Muslu beldelerinin kentsel dönüşüm planı yapılarak başka bir yere taşınılması düşünülmekte midir?”
(anka)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.144.143.31  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır