Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Ereğli’de toplu taşıma ücretlerine zam
Ereğli’de toplu taşıma ücretlerine zam
 
   

     Konuyla ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen Kooperatif Denetim Kurulu Başkanı Yavuz Ağralı, daha önce zamla ilgili olarak Ereğli Belediyesi’ne başvurduklarını ancak kabul edilmediğini, bu sebeple Zonguldak Esnaf Odaları Birliği’ne müracaat ettiklerini söyledi. Bunun üzerine taleplerinin onaylandığını ifade eden Ağralı, Pazartesi gününden itibaren tarifenin 25 kuruşluk zamlarla, tam 1,75 ve öğrenci 1,25 lira olarak uygulanacağını söyledi. Ağralı, bundaki en büyük etkenin mazota gelen zam, sigorta ve lastik masrafları olduğunu ifade etti.
     Denetim Kurulu Başkanı Ağralı, taksici esnafıyla yaşanan sıkıntılara da değindi. Taksilerin yoldan dolmuş gibi yolcu topladıklarını, bu konuda oldukça rahatsız olduklarını anlatan Ağralı, “Ereğli’de faaliyet gösteren ticari taksilerimizi, gerek Ereğli’deki yetkililere gerek Zonguldak’taki yetkililere gerekse Ankara’ya şikayet etmiştik. Duraklarının üzerinde, dolmuş taksi gibi nereye gideceklerini belirten yazılar bulunmaktadır. Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle yazılar yoktur ama Ereğli’de mevcuttur. ‘Çarşı 1 lira, 1,5 lira’ diye bağıran taksiler bulunmaktadır. Bu kanunsuzluğun bir an önce giderilmesi lazım, çünkü hem Ticaret Kanunu’na aykırı hem de ihale ve çalışma usullerine aykırı. Bizim meslektaşlarımız, bu konuda tedirginlik içerisinde. Rahatsızlar. Olası olacak şeylerin önüne geçilmesi açısından, vahim bir sonuç olmaması açısından bu taksilerin bir an önce kanuna uygun hale getirilmesini istiyoruz.” dedi.
 
 
Yorumlarınız
 » ereğliliyim konyada yaşıyorum burada bile dolmuş 1,75 mesafeyi söylememe gerek yok tramvay 1,50 öğrenci 90 kuruş ayıp yahu küçücük yerde bu paralar zaten ereğlide toplu taşımayı gerekmediği sürece kullanmadım devrek yol ayrımında oturuyorum çarşı 1,75 olacak işmi kaç km mesafeki 1.75 istiyorlar ayıp dolmuşçuları zengin ediyoruz gidin bakın dolmuşçuların neleri var gözünüz doysunn -   rıza / 29 Eylül 2013- 06:34
 » gorende carsı alaplı seferı yapıo sanacak bu otobuslerı en uzak mesafesı 15 dk -   ahmet kara / 28 Eylül 2013- 18:10
 » bu nedir yaa mazota ona buna zam geldi die fiyat arttirirsinzz ama akpye oy verirsinz... tabiki taksiye binicem 2kisi 3.5 verip otobuse binip 50kisi ayakda dip dibe gidecgme 6tl verip taksiyle giderim... bu nedir ya hastane bzhaneyle carsi fakulte ayni fiyat sacmalikkk... -   angel / 27 Eylül 2013- 19:11
 
IP   3.145.93.221  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır