Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Eroğlu, ‘Bundan sonra Zonguldak’ın bahtı kara olmayacak’ dedi
Eroğlu, ‘Bundan sonra Zonguldak’ın bahtı kara olmayacak’ dedi
 
   

     Zonguldak Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Eroğlu, Vali Ali Kaban, Zonguldak milletvekilleri Köksal Toptan, Ercan Candan, Özcan Ulupınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve daire müdürleri tarafından karşılandı. Eroğlu ziyarette yaptığı konuşmada, “Bir yere eli boş gitmek caiz değil. Zonguldak’a eli boş gelmedim. Bundan sonra Zonguldak’ın bahtı kara olmayacak.” ifadesini kullandı. Eroğlu, Filyos Projesi’nin Zonguldak için bir milat olacağını kaydetti. Bakan Eroğlu, daha sonra Dedeman Oteli’nde düzenlenen 30 milyon TL’lik 11 tesisin açılış ve temel atma törenine katıldı. Burada konuşan Eroğlu, şunları söyledi: “2003 yılından bu yana son 10 yılda Türkiye, gerçekten muhteşem bir dönüşüm yaşadı. Bunu Başbakanımız’a, ekibine ve büyük milletin verdiği büyük desteğe borçluyuz. Bir ülkede siyasi istikrar yoksa ekonomik istikrar da yoktur. Dolayısıyla bu millet siyasi istikrarı sağladı. Ekonomik istikrar da bu sayede var. Bakın tüm dünyada kriz var dendi, şu an Türkiye’de kriz var mı? Biz durmadan yatırım yapıyoruz. Geçmişte niye yatırım yapılamıyordu diye baktığımız zaman devletin vergilerinin büyük bir kısmı tamamen faize gidiyordu. Geçenlerde Maliye Bakanımız hesap etti. 2003 yılından önce toplanan vergilerin yüzde 86’sı tamamen faiz ödemesine gidiyormuş. Geri kalanı da fırsat kalırsa yatırımlara harcanıyormuş. Bu yüzden basit bir dere ıslahının bile geçmiş dönemde 20 yılda bitmediğini bilirim. Ama şimdi zamanla yarışıyoruz, o dönemler geride kaldı.”

     “IMF’YE BORCUMUZU ÖDEDİK”
     IMF’ye olan borcun ödenmesinin ardından artık Türkiye’den borç talep edilmeye başlandığını hatırlatan Eroğlu, “Ayrıca geçmişte beni üzen hadiselerden biri de IMF’ye olan borcumuzdu. IMF’ye 23,5 milyar dolarlık borcumuzdan dolayı boynumuz büküktü. Hatırlarsanız IMF memuru gelir, devlet başkanı gibi karşılanır, bütün basın da ‘IMF heyeti geldi’ diye manşet atardı. Ama şimdi IMF Başkanı geldiğinde, devlet başkanı gelmiş gibi karşılandığını hatırlıyor musunuz? Şimdi IMF’ye borcumuz kalmadığı gibi şu anda 5 milyar dolar Türkiye’den borç almak için talepte bulunuyorlar. Artık başı dik bir Türkiye var.” şeklinde konuştu. Dış borçların ardından hükümetin KEY ödemelerini de ödediğini anımsatan Bakan Eroğlu, “13,5 katrilyon (13,5 milyar lira) para millete ödendi. Bu paranın ödeneceğini kimse akıl edemiyordu. Çünkü kul hakkıdır. Devletin de milletin de hakkı vardır. Biz milletin hakkını korumakla mükellefiz. Milletten aldığımızı millete hizmet olarak sunmak gibi vazifemiz var. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını en iyi koruyan hükümet biziz.” dedi.
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.14.132.214  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır