Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  ‘Devlet dairesinde iş vereceğiz’ diyerek dolandırdılar!
‘Devlet dairesinde iş vereceğiz’ diyerek dolandırdılar!
 
   

     Kdz. Ereğli’de yaşayan İbrahim Yıldırım, Ereğli’de bir tanıdığının vasıtası ile bir oğlu ve iki damadını kamu kurumlarına sokabileceğinin söylenmesi üzerine yaklaşık 15 bin lira para vererek çocuklarını devlet dairesine yerleştirmek istemiş. Uzun süre bekledikten sonra dolandırıldığını anladığını söyleyen Yıldırım konuyu mahkemeye taşıdı. Ereğli’de yaklaşık 80 kişinin bu konuda dolandırıldığını ve bu dolandırılanlardan 13 kişinin mahkemeye şikayette bulunduğunu, Ankara’dan da bu konuda mahkemeye başvuranlar olduğunu kaydeden Yıldırım, kendileri gibi başkalarının da dolandırılmaması için uyarıda bulundu. Yıldırım, hiç bir vatandaşın, iş vaadi ile para isteyen insanlara inanmamaları gerektiğini vurguladı. Yıldırım “Vatandaşlar iş vaadi ile para isteyenlere kanmasın” dedi.
     Mahkemeye ‘iş vaadiyle para karşılığında dolandırılmak’ şikayetiyle dava açtığını belirten Yıldırım, şunları söyledi: “Dolandırılan kişi sayısı 80 civarında. Bu kişiler devlet dairesinde iş vaadiyle birisini de zaten tanıyorduk. Onun vasıtası ile bu işe girdik. Daha sonra bunların bizi dolandırdığını öğrendik. Çete şeklinde örgütlenmişler. Bunun üzerine bizde savcılığa müracaatımızı yaptık. Ereğli Savcılığına 13 arkadaş şikayette bulunduk. Emniyet ifadelerimizi aldı. Bunun haricinde bir arkadaşımız da avukatı aracılığıyla dava açtı. Recep isimli bir kişi de Ankara´da dava açtı. Davalar devam ediyor. Hiç kimse işe sokacağız vaadiyle kimseye para vermesin. Bizim canımız yandı. Başkalarının canı yanmasın.”
 
 
Yorumlarınız
 » Devlet dairesine işe girmek için para vermek şütvet demektir. İş vaadinde bulunanlardan önce para vererek devlete işe girmeye çalışanları yargılayıp gerekli cezayı versinler. herkes çalışmadan para kazanmanın peşine düşmüş. İlahi adalet yerini bulmuş -   Recep Ayçiçek / 30 Eylül 2013- 20:49
 » allah öyle veya böyle alır hakkını -   ahmet karadeniz / 30 Eylül 2013- 20:43
 
IP   18.224.32.86  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır