Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Meclis dursa da, Belediye durmuyor…
Meclis dursa da, Belediye durmuyor…
 
   

     Yeterli çoğunluk sağlanamadığı için başlatılamayan toplantı öncesinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Halil Posbıyık da toplantıyı izlemek için salona gelen basın mensupları ve vatandaşlara, belediyenin son dönem çalışmaları ve yakın zamanda gerçekleştirilmesi planlanan projelerle ilgili bilgi verdi. Posbıyık, Belediye olarak bu yıl 56 bin ton sıcak, 200 bin metreküp emisyon asfalt yaptıklarını, bu önemli çalışmanın yanında yine de eksik kalan yerler için yeniden ihaleye çıkacaklarını belirtti. Yeni mahallelerin tümünde altyapı çalışmalarını bitirdiklerini de dile getiren Posbıyık, ilçede toplu taşıma ücretlerine yapılan zammı da mahkemeye taşıdıklarını söyledi.
     Cumhuriyet Halkevi’nin ikincisinin Kepez’e yapıldığını da anımsatan Posbıyık, açılış için de 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü belirlediklerini açıkladı. Posbıyık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kaynarca Konutları meşelik alanda yeni bir piknik alanı yapıyoruz. Muhteşem bir piknik alanı olacak. Çalışmalarda sona yaklaştık. Şehit anıtlarını yeniledik. Yeni anıt fotoğraflı yapıldı. Gaziler Günü’nde açılışını yaptık. Mezarlık konusunda endişeler var. Belen’de, 130 bin metrekarelik bir alanda yeni mezarlık yaptık. Her yönüyle tam teşekküllü yeni bir mezarlık oluşturuyoruz. En iyisini yapmak için çalışıyoruz. AKM’nin yapımı için de son aşamaya gelindi. Kültür Bakanlığı’nın şartlarını yerine getiriyoruz. Onlarla birlikte ortak bir çalışma yapacağız. Bu ortak çalışma sayesinde yeni AKM’nin yapım masraflarının yarısını Bakanlık karşılamış olacak. Kent meydanları projeleri için de çalışmalarımız sürüyor. İlk hedef mevcut Terminal binasının olduğu yerde bir kent meydanı yapmak. Şu anda beklemedeyiz. Hükümet Konağı’nın da bu projeye dahil edilmesi ilgili talebimiz vardı. Buna itiraz ettiler. Bakanlık olur verirse buradaki yöneticilerimiz de kabul ediyoruz dediler. Biz belediye ile kaymakamlık yan yana olsun diye düşündük. Bu proje vizyonumuzu genişletecek. Bu proje ile de Kaymakamlık Binası’nın projesini de bedava yapmış olacağız.
     Yeni hal binasını yapmak için de girişimlerimiz devam ediyor. Soğanlıyörük’te bu binayı yapacaktık. Soğanlıyörük halkı, mahalle olmayı kabul etmediği için hal binasını bu yerleşim biriminde yapamamıştık. Dolayısıyla da yeni hal binamızı Potbaşı’ndaki şantiyemizde yapacağız. Amfi Tiyatro’nun hala işletmeye açılmaması büyük bir kayıptır. Karadeniz sahilinin en büyük amfi tiyatrosunu maalesef çalıştırmıyorlar. Bize de vermiyorlar, İl Kültür Müdürlüğü de yapmıyor. Tesis terk edilmiş vaziyette. Yazık, günahtır. Konser ve etkinlik yapacak bir yere ihtiyaç var her kentte. Çarşı üst kapama projesi hazırlandı. Bu çalışmanın devamını getireceğiz. Orhanlar Mahallesi’nde taş kaplama yol çalışması yapmıştık. Çok büyük ilgi gördü. Bu çalışmanın da devamını getireceğiz. Ereğli Belediyesi olarak yaptığımız işleri halkın ve muhtarların taleplerine göre yapıyoruz ve son derecede başarılıyız.”
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.144.102.239  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır