Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  İki köy yumurtası karşılığında sinemayla tanıştılar
İki köy yumurtası karşılığında sinemayla tanıştılar
 
   

     İl Milli Eğitim Müdürlüğü Anadolu Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Ergün Eren Uluğ tarafından uygulamaya konulan köy yumurtası projesi, ilginç görüntülere sahne oldu. Kozlu ilçesine bağlı Uzungüney Köyü’nden ve civar köylerden taşımalı eğitim gören ilk ve ortaokul öğrencileri, kümeste besledikleri tavuklardan 2’şer yumurta topladı. Topladıkları 200 adet yumurtayı okula getiren 100 öğrenci, okul idaresi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gönderilen otobüslerle Zonguldak merkezdeki sinema salonuna götürüldü. Yolculuk sırasında yumurtaları bir kutuya koyan öğrenciler, 2 köy yumurtası karşılığında sinema salonuna alındı. Yumurta sayesinde hayatlarında ilk kez sinema izleyecek olmanın heyecanını yaşayan öğrenciler, “Köy yumurtalarıyla sinemaya geldiğimiz için öğretmenimiz ve müdürlerimize çok teşekkür ederiz. Hepimiz evlerimizin yanındaki kümeslerden yumurta alıp geldik. Yumurtaları öğretmenimize verdik ve buraya geldik. Çok güzel oldu.” dediler. Okul temsilcisi Ceyda Çelebi, “Köyde herkesin tavukları olduğu gibi bizim de tavuklarımız var. Tavuklardan yumurtayı aldık, taze taze okula getirip müdürümüze teslim ettik. Bu yumurtalar diğer köylerdeki arkadaşlarımıza gidecek.” diye konuştu.
     Proje koordinatörü Uluğ’u tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, “Ben de bu çocuklar kadar sevinçliyim. Çünkü ilkokul günlerime döndüm. İlk sinemaya 5. sınıftayken gitmiştik. Öğretmenimiz sattığımız yumurta paralarıyla sinemaya götürmüştü. Bu çocuklar buralara gelerek sosyalleşmenin ne olduğunu görecekler. Sosyal sorumluluk adı altında yaptığımız bu proje şu anda Sabancı Vakfı tarafından eğitimde farkındalık yaratan örnek proje seçildi. Örnek olan öğretmenimize teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu. Proje Koordinatörü Anadolu Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Ergün Eren Uluğ ise şunları söyledi: “Köy yumurtası sinemalarda projesi ile Kozlu ilçemize bağlı köylerde okuyan ve daha önce hiç sinemaya gitmemiş olan çocukları, 2 köy yumurtası karşılığında sinemaya getirdik. Topladığımız yumurtaları ise ‘Sağlık ana obeziteye karşı’ isimli başka bir projemiz için başka ilçemizdeki çocuklara sabah beslenme saatinde ikram edeceğiz. Bu projenin yapılmasındaki amaç, çocuklarımızı sosyal ve kültürel yönden gelişimi için sinemaya getirmek, şehir merkezine indirmek ve alışveriş merkezini gezdirerek hoş bir vakit geçirmesini sağlamaktır. Aynı zamanda köyde yaşayan çocukları köy tavukçuluğu ve yumurtacılığıyla birlikte bir nebze de olsa üretime teşvik etmektir.”
     Programda 100 öğrenci, çocuklar için gösterime giren animasyon türündeki bir filmi izlerken, başka köylerden gelen maddi durumu yetersiz 100 öğrenci ise köy yumurtalarıyla kahvaltı yaptı.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.189.193.172  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır